in ,

(video) SEMA 2018: Superformance a pus pe un Ford GT40 MKI motorul de pe noul Ford GT

Superformance, un producător de maşini sport care deţine numeroase licențe ce îi permit continuarea construcţiei unor modele clasice din anii ’60, a făcut un Ford GT40 MKI unicat şi l-a prezentat la standul companiei MagnaFlow de la show-ul de tuning SEMA.

Acest supercar a fost construit cu scopul de a aduce un omagiu succesului istoric al modelului Ford GT40, încorporând note de design și motorul EcoBoost V6 de la actualul Ford GT.

“Reacția la acest Future GT Forty a fost năucitoare. Ideea pentru această mașină mi-a venit în timp ce vizionam cursa de 24 de ore de la Le Mans din 2017 şi iată că acum, peste un an şi jumătate de atunci, maşina a devenit realitate şi o prezentăm la SEMA”, a spus unul dintre autorii proiectului.

Lansarea acestui vehicul sărbătorește cea de-a 50-a aniversare de la câştigarea cursei de anduranţă de la Le Mans din 1968 și aduce un omagiu modelului modern GT, a cărui variantă sport are succes la European Le Mans Series. Superformance GT40 MKI este cea mai calitativă continuarea a modelului original și este singurul GT40 licențiat de SAFIR GT40 care poartă numerele originale GT40-P-Series. Construit la standarde exacte, modelul Superformance GT40 MKI are peste două treimi din piesele sale, parte a șasiului monococ din oțel, interschimbabile cu o mașină originală GT40.

Când a sosit momentul de a transforma conceptul în realitate, Superformance s-a adresat experților de la V’s Performance din Orange, California, pentru a se ocupa de asamblarea și instalarea motorului. Modelul “Future GT Forty” este alimentat de un motor V6 twin-turbo EcoBoost de 3.5 litri volum, ca şi cel de pe noul Ford GT, însă cu o serie de modificări. Un sistem de evacuare a gazelor de eşapament realizat manual și de ultimă generație a fost livrat de MagnaFlow, iar turbo compresoarele originale au fost înlocuite cu unele de la Garrett Advancing Motion. Dacă maşina produce mai mult de 655 CP şi 745 Nm de cuplu, cât este posibil cu noul Ford GT, deocamdată nu se cunoaşte.

Vezi şi: (foto) SEMA 2018: Ford a prezentat supercarul GT în ediţia limitată Carbon Series

Future GT Forty mai are nişte roţi cu jante personalizate HRE, înfășurate în anvelope Michelin. În continuare, Ridetech a furnizat o suspensie pneumatică Shockwave pentru a permite reglarea înălţimii automobilului sport. Sistemul de alimentare cu combustibil a fost asigurat de Aeromot, iar HPS a livrat furtunurile pentru vehicul.

Printre alte componente se numără un ambreiaj Centerforce dual friction, izolarea fonică de la Dynamat, finisări interioare personalizate de la Stitchcraft și Katzkin, izolare termică de la DEI, ecartamente Speed ​​Hut Custom și o cutie de viteze Quaife cu 5 trepte a cărui levier se găseşte în dreapta şoferului, în timp ce scaunul şoferului este pe partea dreaptă.

APR Performance a îmbunătăţit aerodinamica maşinii cu mai multe elemente din fibră de carbon, dar şi un spoiler. Caroseria a fost detaliată și a primit o corectare a vopselei de către experții de la Meguiar. În plus, față de furnizarea șasiului MKI, Superformance și Hillbank Motorsports au realizat o livrea similară cu cea a modelului actual de curse Ford GT, au adăugat autocolante şi au montat noi faruri şi stopuri.

Automobilul poate fi realizat la comandă şi nu se anunţă vreo limită de producţie.

Vezi şi: (video) Veste bună! Ford a decis să mărească producţia supercarului GT

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?