in

(foto) Semafoare noi şi inteligente la două intersecţii din capitală! Zeci de şoferi sunt deja revoltaţi

Primăria municipiului Chișinău informează despre semaforizarea a două intersecții cu trafic sporit din sectorul Botanica al capitalei. De astăzi, sunt puse în funcțiune obiectivele de semafor de pe str. Grenoble intersecție cu bd. Cuza-Vodă și la intersecția străzilor Independenței – Tudor Strișcă – Hristo Botev.

Obiectivele de fluidizare a circulației rutiere din cele două intersecții sunt pe bază de LED, direcționate prin GSM/3G, dotate cu dispozitive acustice pentru nevăzători și senzori de colectare a datelor ce va asigura dirijarea adaptivă a transportului în orele de vârf.

Decizia de instalare a semafoarelor inteligente a fost luată de municipalitate, Inspectoratul Național de Patrulare și Direcția de poliție a capitalei pentru a spori fluidizarea traficului, securitatea circulației pietonale din zonă și reducerea numărului de accidente față de intersecțiile nedirijate.

Lucrările de construcție a obiectivelor de semafor, produse în Ucraina, au durat trei săptămâni și au fost executate de către întreprinderea “NET-Sistem” SRL. Costul lucrărilor este de 2.87 milioane lei, surse alocate din bugetul municipal.

Vezi şi: Chişinăul va fi modernizat. În 2018 apar primele semafoare inteligente cu senzori sub asfalt

Zeci de şoferi din capitală s-au revoltat astăzi din această cauză. Semafoarele proaspăt instalate au fost motivul a zeci de minute state în ambuteiaje. Totuşi, la intersecţia străzilor Independenței – Tudor Strișcă – Hristo Botev, conducătorii auto au preferat instalarea unui mic sens giratoriu decât a acestor semafoare scumpe.

reactii soferi semafoare noi 1 reactii soferi semafoare noi 2 reactii soferi semafoare noi 3 reactii soferi semafoare noi 4 reactii soferi semafoare noi 5 reactii soferi semafoare noi 6 reactii soferi semafoare noi 7 reactii soferi semafoare noi 8 reactii soferi semafoare noi 9 reactii soferi semafoare noi 10 reactii soferi semafoare noi 11 reactii soferi semafoare noi 12 reactii soferi semafoare noi 13 reactii soferi semafoare noi 14

buton subscribe