in ,

(foto) Singurul Lamborghini Concept S care poate fi folosit pe drumurile publice a fost vândut la licitaţie

Casa de licitaţii RM Sotheby’s a reuşit să vândă recent un Lamborghini unic care nu are nici acoperiş şi nici un parbriz. Modelul construit pe baza lui Gallardo, într-o caroserie speedster, este numit Concept S.

Având doar 180 de kilometri parcurşi, proprietarul actual şi l-a cumpărat în schimbul a 1.320.000 de dolari.

Înainte ca să apară această maşină Lamborghini a făcut un concept asemănător sau mai bine spus un show-car fără motor. Acesta a fost arătat la Salonul Auto de la Geneva în anul 2005. Mai târziu italienii şi-au propus să lanseze o ediţie limitată de astfel de maşini, însă deocamdată a făcut doar un prototip cu motor V10 (520 CP) pentru a urmări reacţia publicului.

Vezi şi: (galerie foto) Unul din cele 20 Lamborghini Reventon poate fi al tău

Ulterior, Lamborghini a renunţat la idee şi această maşină a rămas prima şi unica din lume. Acum, dacă exemplarul conceptual a rămas în muzeul mărcii italiene, exemplarul care funcţionează a fost vândut unui colecţionar.

În anul 2015 această maşină a mai fost expusă la vânzare şi atunci costa aproximativ 3.000.000 de dolari. Nimeni nu s-a arătat interesat la acel moment.

Pe lângă lipsa unui acoperiş şi a unui parbriz, unicul Concept S are un habitaclu neobişnuit, despărţit de un element aerodinamic la nivelul capului pasagerilor.

Chiar dacă un statul de prototip, automobilul poate fi folosit fără nicio problemă pe drumurile publice, deoarece este omologat pentru a le folosi.

Vezi şi: (foto) Cavalerul negru din anii ’70. Un Lamborghini special îşi caută un nou proprietar

Iti place articolul?