in ,

(foto) Skoda a construit şi a livrat clienților 1.000.000 de SUV-uri

Skoda anunţă că a construit şi a livrat clienţilor un milion de SUV-uri! Evenimentul a fost marcat de ieşirea de pe linia de producţie a maşinii jubiliare, care este un Karoq cu finisaj metalic Emerald Green.

Povestea de succes a producătorului ceh în segmentul SUV a început în 2009 odată cu lansarea pe piață a modelului Yeti. Liniile de modele Kodiaq şi Karoq sunt acum doi dintre cei mai importanți factori de creștere ai companiei, iar campania SUV este o parte integrantă a Strategiei 2025.

Vezi şi: (video) Test Drive: Skoda Karoq 1.5 TSI DSG

Skoda one million SUV 4

O temelie pentru succesul portofoliului de SUV-uri al Skoda a fost pusă cu lansarea modelului Yeti în 2009. La sfârșitul producției sale în 2017, puţin peste 684.500 de exemplare ale acestui model au fost livrate clienților. La începutul campaniei actuale cu SUV-uri, Skoda a prezentat modelul Kodiaq în primăvara anului 2017, urmat de Karoq în luna octombrie a aceluiași an.

Din această primăvară, portofoliul SUV include și modelul Skoda Kamiq, pe care producătorul ceh îl oferă exclusiv pe piața chineză. Acesta a fost deja livrat clienţilor în aproximativ 12.000 de exemplare.

Skoda one million SUV 6

Toate aceste modele atrăgătoare au devenit unii dintre cei mai importanți factori ai creșterii continue a companiei Skoda Auto. Până la jumătatea lunii iulie din acest an, circa 215.700 de modele Kodiaq și peste 87.800 de unități Karoq au părăsit liniile de producție. Pe lângă Republica Cehă, marca îşi produce modelele SUV în India, Rusia, China și Germania.

“Este o mare realizare că am produs 1.000.000 de SUV-uri. În prezent, luăm măsurile necesare pentru a continua să satisfacem în viitor cererea tot mai mare de vehicule din acest segment. De exemplu, extindem uzina noastră din Kvasiny cu într-un centru de excelență pentru producția de SUV-uri. În plus, de la începutul anului, Skoda Karoq a fost singurul vehicul al mărcii care este asamblat la două dintre uzinele noastre, ambele în Cehia”, a declarat Michael Oeljeklaus, membru al consiliului ŠKODA AUTO pentru producție și logistică.

Vezi şi: (foto) Premieră: Noul Skoda Karoq a fost adaptat pentru off-road, primind versiunea Scout

Skoda one million SUV 5

SUV-ul milionar este un Karoq TSI ACT DSG de o culoare verde, cu motor de 1.5 litri (150 CP) şi în nivel de echipare Ambition. Acesta a fost produs la uzina cehă din Kvasiny.

Maşina a fost livrată cuplului Eike Schröder și Carmela Garbajosa din Spania. Schröder a decis să cumpere un Karoq datorită calităţii construcţiei sale, a raportului preț-performanță impresionant și a gamei cuprinzătoare de tehnologii moderne. Noul Karoq este primul său automobil marca Skoda.

Vezi şi: (foto) Premieră: Noul Skoda Karoq Sportline

buton subscribe