in

(foto) Skoda arată cum şi în ce condiţii a fost testat noul Kodiaq înainte ca să ni-l prezinte

Înainte de producţia de serie a noului Skoda Kodiaq, inginerii şi specialiştii cehi au testat maşina în cele mai neobişnuite şi extreme condiţii. Tot-terenul a parcurs peste 2 milioane de kilometri pentru ca să-şi demonstreze fiabilitatea în ochii fiecărui client.

skoda-kodiaq-test_20

După cum anunţă serviciul de presă Skoda, prototipurile Kodiaq au trecut cu brio şi câteva teste care imită condiţiile de ger extrem din nordul planetei şi temperaturile toride la ecuator.

De asemenea maşina a fost bine zdruncinată pe un stand care generează vibraţii Hydropuls.

skoda-kodiaq-test_8

Testele extreme de laborator au fost organizate de un grup de ingineri în frunte cu şeful de dezvoltare a modelului Kodiaq Jiri Dytrych. SUV-ul a fost nevoit să suporte temperaturi care variau între -40 şi +90 de grade Celsius.

Totodată, pe standul Hydropuls a fost verificat timp de 130 de ore cum Kodiaq rezistă la vibraţii. Tot acest timp se poate compara cu 130.000 de kilometri parcurşi în condiţii reale de drum.

Au existat şi câteva teste simulate inovaţional în mod digital. Specialiştii au creat diverse situaţii care pot apărea pe drum şi au evaluat comportamentul lui Kodiaq în acestea.

Vezi şi: Skoda Kodiaq – când vine în Moldova și cât va costa?!