in , ,

(foto) Skoda confirmă: Noul şi primul SUV din gamă se va numi Kodiaq

Compania Skoda a dezvăluit oficial numele noului crossover full-size, a cărui premieră va avea loc în acest an. Maşina va fi numită Kodiaq, şi nu Kodiak aşa cum se vehiculase anterior.

Viitorul model Skoda a fost botezat în cinstea urşilor bruni Kodiak, care se pot găsi doar într-un singur loc de pe planetă, în partea sudică al statului american Alaska.

După cum a scris Skoda într-un comunicat, un astfel de nume a fost ales pentru faptul că caracterul neobişnuit şi inteligent al animalului corespunde cu imaginea mărcii cehe care este una amiabilă şi practică.

2017-skoda-kodiaq-1

Prima informaţie referitor la această denumire a apărut în vizorul jurnaliştilor germani încă în luna decembrie a anului trecut. Înainte ca să se întâmple acest lucru, presa specula că noua maşină va fi numită Snowman, într-un fel continuând tradiţia după modelul Yeti.

Citeşte şi: (foto/video) GENEVA 2016: Premieră mondială – Skoda VisionS Concept

2017-skoda-kodiaq-2

De ce Skoda a decis să înlocuiască litera “K” de la final cu “Q”? Asta deoarece băştinaşii de acolo, echimoşii Alutiiq îi numesc pe aceşti urşi “Taquka-aq”.

În același timp, așa cum a explicat Skoda, litera Q creează “un nume separat pentru un noul model.” Este posibil ca şi viitoarele maşini de teren din gama Skoda să conţină litera Q în denumire.

Vezi şi: (foto) Skoda pregăteşte trei maşini noi: Polar, Rapid II şi Superb RS

skoda visions kodiak_39

Totodată, Skoda a confirmat că maşina va avea o lungime de 4.7 metri, aşa cum anunţa presa.

Premiera publică a Skoda Kodiaq trebuie să aibă loc în a doua jumătate a anului 2016, probabil în luna octombrie la Salonul Auto de la Paris. Ulterior, vânzările vor demara în 2017.

Iti place articolul?