in ,

(foto) Skoda Kodiaq, puternic ca un urs după un program de tuning dezvoltat de ABT Sportsline

Modele cum ar fi Skoda Kodiaq, care este în esență o mașină de familie practică, nu devin adesea obiectul atenției unui atelier de tuning. Însă, compania ABT Sportsline, este specializată pe mașinile grupului Volkswagen și încearcă să acopere cât mai multe modele posibile, constatând că şi Kodiaq poate fi îmbunătățit.

Skoda Kodiaq ABT 0

Acest program de tuning pentru Kodiaq se rezumă în mare parte doar la sporirea puterii generate de trei motoare care pot fi instalate sub capota SUV-ului. Cifrele cresc datorită aplicării modului ABT Engine Control (AEC), dezvoltat cu forţe proprii.

Astfel, propulsorul TSI de 2.0 litri, care produce din uzină 180 de CP şi 320 Nm, poate mai nou oferi 216 CP şi 360 Nm. O asemenea procedură este făcută şi pentru dieselul de 2.0 litri, a cărui putere a crescut de la 190 la 215 cai, iar cuplul maxim de la 400 la 440 Nm.

Pentru posesorii de modele cu motoare 2.0 TDI de 150 de CP şi 340 Nm, ABT este gata de asemenea să le crească puterea până la 180 de CP şi 380 Nm de cuplu.

Skoda Kodiaq ABT 1

Deocamdată ABT Sportsline nu planifică să facă pentru Skoda Kodiaq un nou kit exterior aerodinamic, însă este pregătit să ofere în mod tradițional jantele proprii cu dimensiuni cuprinse între 18 și 21 inci, în modelele DR, ER-C, FR și GR. Cu diferite opțiuni de finisare: negru „mistic”, negru mat, negru lucios sau o nuanţă bronză.

De asemenea, atelierul propune elemente de extindere a ecartamentelor şi seturi de anvelope de înaltă performanţă.

Vezi neapărat: (video) Test Drive: Skoda Kodiaq Style 2.0 TDI DSG 4×4

Vezi şi: (video) ABT modifică modelul Skoda Octavia RS Combi facelift pentru ca să producă 315 CP

buton subscribe