in ,

(foto) Skoda ne arată pe schiţe interiorul conceptului Vision E

Compania Skoda continuă să trezească interesul publicului faţă de crossoverului electric Vision E Concept publicând primele imagini cu habitaclul maşinii.

Automobilul cu viziuni de viitor va fi prezentat în premieră spre sfârşitul lunii aprilie la Salonul Auto de la Shanghai.

Vezi şi: (video) Evoluţia designului. În curând vom vedea noul concept Skoda Vision E

După cum se poate observa pe schiţele disponibile, noutatea celor de la Skoda se va deosebi de alte concepte prin multitudinea de ecrane. În linii generale, designul conceptului va fi făcut într-un stil modern care presupune un minim de butoane fizice şi maxim tactile, de regulă pe ecrane digitale.

Conceptul habitaclului este prezentat de o planşă de bord cu trei ecrane, un volan care îşi poate schimba poziţia şi patru scaune independente. Datorită propulsiei electrice lipseşte un levier şi respectiv spaţiul s-a mărit.

Scaunele pot întoarce cu 20 de grade pentru a uşa îmbarcarea sau debarcarea pasagerilor. Un cronometru integrat permite scaunelor să fie poziţionate cum erau iniţial după ce toate uşile sunt închise.

De asemenea Skoda ne spune că uşile modelului vor fi acţionate electric, iar în acestea vor fi suprafeţe speciale pentru poziţionarea telefoanelor mobile. Nu se exclude că vor exista şi sisteme de reîncărcare a telefoanelor mobile prin inducţie electromagnetică acolo.

Vezi şi: (video) Evoluţia designului. În curând vom vedea noul concept Skoda Vision E

Mai multe informaţii detaliate vor fi prezentate în zilele următoare. Amintim pe scurt că prototipul va avea la bază platforma MEB a Volkswagen Group. Versiunea de serie va debuta până la sfârşitul acestui deceniu.