in ,

(foto) Special pentru pretenţioşi. G-Power impune 750 de CP sub capota lui BMW X5 M

Specialiştii atelierului german de tuning G-Power au pregătit un nou program de modificare pentru SUV-ul BMW X5 M, a doua generaţie F85.

Apelând la nişte setări “magice”, aceştia au mărit cu uşurinţă puterea motorului original până la 750 de cai.

Vezi şi: (video) Incredibil! 750 de cai putere sub capota unui hatchback BMW Seria 1 E87

g-power-x5-m-f85-schmiederrad-hurricane-rr-8

De menţionat că a doua generaţie X5 M este din uzină considerat unul dintre cele mai performante SUV-uri din lume. Însă, nici cei de la G-Power nu sunt siguri dacă au reuşit să descopere tot potenţialul motorului cu opt cilindri.

Vezi şi: (foto) BMW M3 Sedan şi BMW M4 Coupe by G-Power însumează 1.200 de cai putere

Atelierul propune trei etape pentru modificare propulsorului bi-turbo. În mod standard, acesta generează 575 CP, iar la alegere se propune ca cifra să crească până la 650, 700 sau 750 CP.

Pentru a atinge aşa-zisul Stage 1, nemţii modifică doar unitatea de control electronic al motorului. Dacă se doresc 700 de CP şi 905 Nm de cuplu, atunci sunt necesare intervenţii mai serioase la nivelul motorului.

Vezi şi: (foto) Cu un BMW X6 M Typhoon by G-Power poţi face valuri mari în trafic

g-power-x5-m-f85-schmiederrad-hurricane-rr-6

A treia etapă care este şi cea mai interesantă permite stoarcerea fenomenală a 750 de CP şi 980 Nm de cuplu din V8-ul de 4.4 litri. Alături de o tracţiune integrală, modelul poate parcurge 1/4 mile în 11.5 secunde, un rezultat incredibil.

Vezi şi: (foto/video) BMW M6 Gran Coupe, preparat de G-Power în trei etape

Spre comparaţie, cel mai rapid automobil de serie din prezent, Bugatti Veyron Super Sport cu ai săi 1.200 de CP, poate parcurge distanţa în 9.8 secunde.

BMW X5 M by G-Power a mai fost dotat cu un sistem de evacuare din titan, jante tradiţionale din aluminiu folosit în industria aeronautică Hurricane RR de 23 de inci, considerate cele mai uşoare din clasă.

Preţurile lucrărilor nu au fost anunţate.

Vezi şi: (foto) Cu un BMW M4 Convertible, modificat de G-Power, poţi accelera până la 320 km/h

Iti place articolul?