in ,

LoveLove

(foto) Speranţe mari pentru noul Skoda Enyaq iV! Câte maşini se planifică a fi asamblate pe zi, în paralel cu Octavia şi Karoq

ŠKODA AUTO a finalizat acum conversia unei linii de producție existente la fabrica sa principală din Mladá Boleslav pentru vehiculele electrice pe bază de platformă MEB, după ce lucrările au fost în curs de desfășurare din vara anului trecut. Procesul a inclus modificări structurale ale clădirii, precum și modificări ale tehnologiei transportoare și ale liniei finale de asamblare.

Investițiile realizate se ridică la 32 de milioane de euro.

Skoda Enyaq iV production 0

Acum, fabrica din Mladá Boleslav este singura linie din întregul Grup Volkswagen pe care, vehiculele bazate pe platforma modulară MEB pentru mașini electrice și cele pe bază de platformă transversală modulară MQB, pot fi construite unele lângă celelalte. Acest lucru înseamnă că noile Enyaq iV, Octavia și SUV-ul Karoq se vor asambla pe aceeași linie de producție.

“Conversia liniei de producție pentru noul Enyaq iV, din Mladá Boleslav, care a fost finalizată la timp, ne permite să producem vehicule pe baza platformelor MEB și MQB în paralel. Acesta este un concept unic în întregul grup. Ne permite să producem între 250 și 350 de unități Enyaq iV pe zi la fabrica noastră principală, cu flexibilitate totală. Acest lucru înseamnă că putem reacționa la cererea de pe piață respectivă fără întârziere, asigurându-ne în același timp că linia funcționează la capacitate maximă în orice moment. Producția noului flagship al gamei noastre de modele este setată să înceapă deja în acest an”, a explicat Michael Oeljeklaus, membru al Consiliului de Administrație pentru Producție și Logistică al ŠKODA AUTO.

Pregătirile pentru linia de producție pentru construirea primului model Skoda bazat pe platforma MEB au început din vara trecută. De atunci, unele elemente structurale ale clădirii, precum și tehnologiile de transport ale pieselor, de exemplu, au fost modificate pentru a satisface greutatea tuturor vehiculelor electrice și a componentelor asamblate ale acestora. În plus, ansamblul final de podea este automatizat după conversie, iar acum include și bateria de tracțiune de înaltă tensiune.

ŠKODA AUTO a instalat roboți auxiliari pentru manipularea bateriilor grele. Producătorul auto ceh a configurat, de asemenea, o stație de lucru mai mare pentru a regla afișajele head-up. ŠKODA AUTO a pus un accent special pe siguranță în timpul conversiei liniei de producție, în special în ceea ce privește manipularea bateriei. Compania a făcut dispoziții cuprinzătoare de protecție împotriva incendiilor și a instalat camere cu termoviziune, de exemplu. Acestea monitorizează temperatura din sala fabricii non-stop și declanșează o alarmă dacă detectează anomalii.

Skoda Enyaq iV production 1

În ciuda lucrărilor de conversie cuprinzătoare, linia poate fi utilizată în viitor pentru modelele de fabricație care prezintă un alt tip de grup motopropulsor. Astfel, Enyaq iV, Octavia și Karoq vor fi construite cu flexibilitate maximă pe aceeași linie de producție în viitor. Acest lucru face ca Enyaq iV să fie singurul vehicul, parte a Volkswagen Group, din Europa, care urmează să fie fabricat în afara Germaniei.

ŠKODA AUTO acordă o importanță deosebită pregătirii personalului și studenților săi, precum și angajaților furnizorilor săi pentru cerințele electromobilității într-un mod orientat și cuprinzător. Până în prezent, aproximativ 20.000 de lucrători au finalizat cu succes programele speciale de formare.