in , ,

(foto) Ştiai asta? Câte un legendar Jaguar XJ220 se află de fiecare parte a Prutului şi Nistrului

Ştiai asta? Câte un legendar Jaguar XJ220 se află de fiecare parte a Prutului şi Nistrului! Cândva, XJ220 era cea mai rapidă maşină de serie de pe planetă şi numai 281 exemplare (dintr-un total de 350 planificate) au fost produse între anii 1992 şi 1994, în primii ani de viaţă a ţării noastre.

FOTO: facebook.com/TiriacCollection

Proiectată iniţial ca o maşină cu motor V12 şi cu tracţiune integrală în 1988, planurile Jaguar au fost date peste cap de criza economică de la începutul anilor 1990. Totuşi, supercarul a văzut drumurile publice, însă într-o altă configuraţie, care s-a dovedit a fi mai de succes.

În versiunea de pe linia de producţie, modelul XJ220 a fost echipat cu un V6 de 3.0 litri marca Cosworth, preluat de pe maşina de curse din Grupa B – MG Metro 6R4. Îmbunătăţit în continuare de echipa Tom Walkinshaw Racing, prin creşterea capacităţii până la 3.5 litri şi adăugarea a două turbocompresoare, puterea a ajuns la 550 CP la 7.200 rpm şi 644 Nm de cuplu la 4.500 rpm.

FOTO: facebook.com/TiriacCollection

Sistemul de tracţiune integrală a fost abandonat pentru modelul de pe linia de producţie, optându-se pentru unul pe puntea din spate. În schimb, a fost folosită o transmisie diferenţială pe osii cu alunecare limitată, cu 5 trepte de viteză. Cu o lungime de aproape cinci metri şi o greutate de 1.470 kg, este capabil să facă 0-100 km/h în 3.9 secunde şi să ruleze cu aproximativ 350 de km/h!

Modelul XJ220 a fost şi prima maşină care a folosit intenţionat fluxul de aer de sub caroserie pentru a genera portanţă. La 320 km/h crea 1400 N de forţă portantă. Suspensia îi este independentă pe toate roţile, iar mecanismele de frânare de la AP Racing conţin discuri de 330/300 mm pe puntea din faţă/spate respectiv.

Modelul XJ220 a deținut recordul pentru cea mai rapidă mașină din 1992 până în 1993, după ce a înregistrat viteza de 349.4 km/h pe circuitul Nardo, asta până când McLaren F1 nu a atins 386.4 km/h (391 km/h maxim). A deţinut şi timpul de tur record pe Nürburgring până în anul 2000 – 7:46.36 minute.

O astfel de maşină se află într-o stare imaculată în colecţia lui Ion Ţiriac de la Bucureşti. Exemplarul are doar 500 km la bord şi îl face automat un exponat de mare valoare.

FOTO: facebook.com/TiriacCollection

Un altul despre care am menţionat se află pe teritoriul Ucrainei. La începutul anilor 2010 acesta a fost văzut pe străzile din Kiev, după care în Dnepropetrovsk, în timp ce ultimele informaţii din presa auto de peste Nistru indică despre faptul că proprietarul s-a mutat cu tot cu maşină în peninsula Crimeea.

De asemenea, din ceea ce am reuşit să mai aflăm, este că în 2008 acesta stătea în Kiev cu motorul stricat. Ulterior, automobilul a fost reparat şi personalizat, fiind vopsit inclusiv într-o nouă culoare portocalie. Este exemplarul 209 din 281 şi ar avea un motor modificat să producă 720 CP! Vezi aici şi aici nişte imagini video cu exemplarul.

Maşina stând cu motorul stricat într-o parcare din Kiev în 2008 // FOTO: facebook.com/roma.urraco

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

(video) Premieră virtuală: Noul Jaguar Vision GT Coupe cu 1020 de cai putere

(foto) Ştii ce maşină e asta? A fost evaluată la jumătate de milion de dolari

(video) Oportunitate unică! Un Jaguar C-X75, oferit în premieră în vânzare publică după o apariţie într-un film cu James Bond

Iti place articolul?