in ,

(foto) Summer Duster – proiectul unui service auto din Bucureşti pe sfârşit de vară

Un service auto din sectorul 4 al Bucureştiului, numit AutoK9, a realizat în timpul liber o transformare inedită a unui SUV Dacia Duster. Maşina de teren, anterior avariată, are acum o nouă viaţă sub forma unui concept decapotabil cu doar două portiere!

SUV-ul botezat Summer Duster nu numai că şi-a pierdut acoperişul, ci şi portierele posterioare.

În locul montanţilor centrali şi posteriori s-a instalat un arc elegant care stă deasupra locurilor pentru pasagerii din spate, cel mai probabil, în stilul decapotabilelor reale, pentru a se evita neplăceri mai mari în cazul unui accident cu răsturnare, deşi nu are ce căuta pe drumurile publice.

De asemenea, elementul sporeşte cu siguranţă rigiditatea caroseriei care a fost “slăbită” datorită lipsei părţii superioare.

În habitaclu, consola centrală s-a înlocuit complet cu un monitor tactil pe care este operabil un sistem multimedia pe bază de Android. Comenzile pentru climatizare au rămas la locul lor.

Însăşi creatorii maşinii neobişnuite o descriu astfel:

“Summer Duster este rezultatul unei noi provocări acceptate de echipa AutoK9, de a da o altă înfățișare unei mașini avariate! Iese în evidență nu doar prin modificările aduse caroseriei, ci și prin finisajele interioare, lucrate cu atenție de către echipa AutoK9. Scaunele și bordul au fost înlocuite și retapițate cu piele albă, pentru a pune mai bine în valoare formele specifice modelului Duster. Totodată, podeaua cu decorațiuni inspirate din stilul nautic, dar și acoperișul care a fost înlăturat, conferă mașinii un aer de vacanță și transformă orice drum într-o experiență relaxantă.”

Cât i-au costat transformările pe cei de la AutoK9 nu se menţionează, precum şi ce stă sub capota acestui Duster. Cel mai probabil maşina va rămâne într-un singur exemplar spre delectarea publicului şi spre uimirea clienţilor atelierului de reparaţii auto.

Apropo, acum mulţi ani în urmă, acelaşi service auto a creat un Coupe şi un Cabriolet pe baza Logan-ului de primă generaţie. Logan Coupe a fost creat în doar 30 de zile, cu începere a lucrărilor de la 1 martie 2013.

Vezi şi: