in ,

COOLCOOL WTFWTF

(foto) Ţara în care de minim opt ani stau abandonate într-un showroom un Porsche Carrera GT şi un Ferrari 575 Superamerica

În China a fost identificat un showroom auto închis mulţi ani în urmă, iar în el abandonate mai multe automobile premium! Printre maşinile descoperite se numără un Porsche Carrera GT, un Ferrari 575 Superamerica (unul din doar 43 dotate cu o cutie de viteze manuală), dar şi un Chevrolet Corvette C5 Z06.

Porsche Carrera GT Ferrari Superamerica abandonate 9
FOTO: instagram.com/cheongermando

Dealerul auto, care și-a încetat activitatea, era specializat în vânzările de mașini Maserati și Ferrari. Dar, printre mașinile rămase nevândute şi lăsate acolo există modele ale altor producători auto bine cunoscuţi. Toate sunt într-o stare excelentă vizual, doar un strat de praf acoperindu-le.

Potrivit informațiilor disponibile, istoria acestui centru auto datează din 2005, fiind deschis în Guangzhou, când administratorii și-au început activitatea în a vinde local mașini scumpe, dar procesul a fost oprit după o perioadă scurtă de timp. Showroom-ul a fost primul şi singurul din China de sud-est care se ocupa de importul automobilelor italiene.

În 2007, China a anunțat o campanie anticorupție, în timpul căreia autoritățile și-au concentrat eforturile pe limitarea consumului de bunuri de lux. Ca urmare, cererea de mașini scumpe a scăzut brusc și mulți dealeri s-au văzut nevoiţi să se închidă. Concret acest centru auto s-a închis după ce președintele Xi Jinping a adoptat noi legi anticorupție în 2011.

Se crede că vehiculele din imagini, lăsate acolo în voia sorţii (deşi ar trebui să fie totuşi supravegheate de cineva), nu s-au mișcat din loc timp de cel puţin opt ani!

Deşi automobilele sportive se află sub un acoperiş, acest lucru nu este o garanţie că sunt perfect conservate. Deocamdată nu este clar de ce astfel de bijuterii au rămas acolo şi nu au fost scoase la vânzare.

De exemplu, acest Porsche Carrera GT ar putea fi vândut pentru cel puţin un milion de euro, dacă starea-i tehnică şi estetică este ok. Supercarul a fost produs în anul 2006, este cel cu numărul 1.255 dintr-un total de 1.270, iar pe bord indică un parcurs infim de aproximativ 5.000 km.

Este notabil faptul că acest Carrera GT se consideră a fi unul din doar trei exemplare vopsite în culoarea exclusivă Zanzibar Red Metallic. Înainte de a ajunge în China, modelul a mai fost în ţări precum Germania și Federaţia Rusă. Într-un anunţ vechi de vânzare s-a găsit că a avut anterior doi proprietari, iar ultimul parcurs indicat era de 4.581 km.

Porsche-ul abandonat, la fel ca toate modelele Carrera GT, are un motor V10 natural aspirat de 5.7 litri volum, care dezvoltă 612 CP de putere și 590 Nm de cuplu. Adăugați la aceasta o greutate de aproximativ 1.380 kg, o cutie manuală în şase trepte şi o tracţiune spate, cu ajutorul cărora poate face 0-100 km/h în 3.9 secunde, 0-200 în 9.9 secunde, în timp ce viteza maximă poate urca până la 335 km/h.

De cealaltă parte, modelul Ferrari Superamerica este o versiune specială a lui Ferrari 575M Maranello, prezentată la Salonul Auto de la Los Angeles în 2005. Oficial, doar 559 de exemplare au fost produse, 43 dintre ele fiind dotate cu o cutie de viteze manuală în locul uneia robotizate.

Sub capotă are un V12 natural aspirat de 5.748 cm3, capabil să producă 540 CP putere și 589 Nm de cuplu. Cu transmisia manuală poate realiza 0-100 km/h în 4.2 secunde și să atingă o viteză maximă de cel puțin 320 km/h.

Interesant este că atunci când a fost prezentat, modelul Ferrari cu transmisie automată era mai scump decât cel cu manuală, însă acum balanţa s-a schimbat şi pentru un astfel de automobil rar se pot încasa minim 600.000 de euro!

Vezi şi: