in , , ,

(foto/video) Tokio 2017: Premieră mondială – Mazda Vision Coupe Concept

Prima şi cea mai excentrică premieră care a debutat la Salonul Auto de la Tokio, expoziţie auto internaţională care îşi deschide uşile astăzi, aparţine celor de la Mazda. Niponii au prezentat conceptul Mazda Vision Coupe – un gran turismo atletic, care are un minim de linii şi colţuri pe caroserie, o siluetă per ansamblu clasică, o capotă lungă şi un habitaclu parcă tras pe spate!

Designerul-şef al companiei Mazda Ikuo Maeda a numit Vision Coupe drept cea mai elegantă Mazda din toate timpurile. Maşina conceptuală a fost dezvoltată timp de doi ani şi toate lucrările au fost făcute cu forţe proprii.

https://youtu.be/1BPBMogdMZg?t=20m

În calitate de surse de inspiraţie pentru crearea conceptului, Mazda a numit în cadrul unei conferinţe de presă două modele: coupeul Mazda Luce Rotary Coupe produs în anul 1969, o maşină care întruchipează eleganţa şi stilul acelei perioade, dar şi micuţul Mazda R360 din 1960, care puţin probabil că îl veţi numi o operă de artă.

Aşa cum la exterior există un minimalism, această idee este continuată şi în habitaclul conceptului. Planşa de bord, panourile uşilor şi tunelul central “se varsă” uşor între ele fără ca vreo formă să iasă în evidenţă. Forma volanului cu trei spiţe este inspirată de la modelele clasice, precum şi ceasurile de bord. Tunelul central masiv şi levierul scurt al cutiei de viteze creează impresia unui spaţiu enorm în care cel din spatele volanului se va simţi confortabil.

Un sistem multimedia există imediat lângă panoul de bord şi pe acest ecran suplimentar sunt afişate doar cele mai importante informaţii, asta pentru ca şoferul să nu-şi distragă privirea de la drum.

Mazda Vision Coupe Concept va rămâne un simplu concept. Producătorii nu au dezvăluit ce se ascunde sub capotă şi cel mai probabil nici nu este nimic acolo, maşina fiind doar un show-car. Deocamdată niponii de la Mazda nu au planuri să producă o astfel de maşină în serie şi puţin probabil să deschidă un segment nou – cel al gran turismo-urilor.

În schimb, designerii Mazda promit că designul minimalist – KODO – care a evoluat, va apărea în viitor pe crossoverele şi SUV-urile mărcii.

GALERIE FOTO:

What do you think?