(foto) Top 10 maşini ieftine care consumă mai puţin de 4 litri de combustibil la 100 de km parcurşi

Distribuie:
 • 153
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Una dintre întrebările pe care le punem atunci când vrem să cumpărăm o maşină este „Cât consumă?”. A devenit o întrebare-reflex pentru că reprezintă un criteriu în functie de care decidem dacă o vrem sau nu.

Cunoscuţii producători scot modele de maşini care să aibă un consum cât mai mic, iar rivalitatea din acest punct de vedere este una aprigă. Există mărci de maşini care reuşesc cu brio acest lucru, în timp ce altele încă lucrează la acest aspect.

FOTO: defimedia.info

FOTO: defimedia.info

Iată o listă cu zece maşini economice care au un preţ de start sub 20.000 de euro:

1. VW Polo BlueMotion TDI

Ştim că numele Volkswagen este unul care nu mai inspiră foarte multă încredere, dar modelul Polo BlueMotion este unul dintre cele mai economice de pe piaţă. Fiind o variantă diesel, motorul de 1,4 litri dezvoltă o putere de 75 de cai şi are un consum mediu oficial de 3,1 litri la suta de kilometri.

2. Opel Corsa 1.3 DTE

Brandul german are tot mai multe lupte câştigate în ultima perioadă, după succesul pe care l-a avut cu Insignia. Noul model Corsa, cu motor diesel de 1,3 litri şi cu o putere de 95 de CP, are un consum mediu de 3,2 l, ceea ce este mai mult decât convenabil.

3. Toyota Yaris Hybrid

Era imposibil ca în acest top să nu existe o maşină hibridă, având în vedere că acestea sunt recunoscute pentru consumul mic. Sistemul de propulsie dezvoltă o putere de 75 de cai, mai mult decât necesar pentru o maşină de dimensiunile ei. Şi ca să răspundem la întrebarea „Cât consumă?”, vă spunem că la o sută de kilometri Toyota Yaris Hybrid „mănâncă” 3,3 litri de combustibil.

4. Seat Leon Ecomotive TDI

După cum spune şi numele „Ecomotive”, noul Leon este o adevărată maşină care nu consumă foarte mult carburant. Deşi are un motor de 1,6 litri şi o putere de 110 cai, acest model consumă doar 3,3 litri/100 kilometri.

5. Skoda Fabia 1.4 TDI

Marca din Cehia este recunoscută ca fiind una care este foarte atentă cu aspectul consumului. Multe teste au fost făcute cu modelul Fabia şi în trecut, iar noul model nu putea fi mai prejos. Cu un motor de 1,4 litri şi 90 de cai putere, consumul mediu al noii Fabia este de 3,4 litri/100 de km.

6. Mazda2 SkyActiv-D CD 105

A impresionat mereu prin designul său şi acum este momentul ca Mazda să exceleze şi din punct de vedere al consumului, care este de doar 3,4 litri la suta de kilometri, pentru un motor de 1,5 litri şi 105 cai putere.

7. Seat Ibiza Ecomotive TDI

Un adevărat succes pentru Seat să aibă în acest top două modele. Ce-i drept, era greu de crezut că dacă Leon a prins aceste locuri, Ibiza nu o va face. Concret, pentru un motor de 1,2 litri, Ibiza consumă 3,4 litri la suta de km.

8. Citroen C4 Cactus Blue HDI 100

Singurul producător francez din acest top este Citroen. Modelul C4 Cactus are un motor diesel de 1,6 litri care consumă 3,4 l/100 km .

9. Citroen C3 Blue HDI 75

Exact ca în cazul Seat, Citroen propune două nume în acest top şi avem de-a face cu C3. Sora mai mica a lui C4 are tot un motor de 1,6 litri, cu mai puţini cai putere (75) şi cu un consum de 3,5 l/100 km.

10. Ford Fiesta 1.5 TDCi

Nu putea lipsi niciun model Ford din acest top, iar Fiesta este exact cel la care ne aşteptam cu toţii. Cu un motor de 1,5 litri, noul model Fiesta dezvoltă o putere de 75 de cai şi are un consum de 3,6 litri la suta de kilometri.

Tu pe care ai alege-o?

*Notă: Nu toate maşinile/motorizările din acest top sunt disponibile în showroom-urile din Moldova. Unele imagini nu corespund în totalitate cu modelul indicat.

Sursa articol: 4tuning.ro
Sursa foto: autowp.ru


Distribuie:
 • 153
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like...

9 Responses

 1. Dumitru spune:

  Mazda 2SkyActiv, deoarece consumă 3 litri la 100km și are 105 cp ,105 cp are caddy touran care are o capacitate de 1900cm3 și consumă 6 litri dar mazda 3litri diferența este mare

 2. Moldovean spune:

  Eu aleg Mercedes Benz s63 amg pentru ca F*** You!!! :D

 3. iStyfMaster spune:

  Fabia sau Polo
  Deoarece sint mai fiabile…

 4. fabia 1.4 spune:

  povesti, eu am fabia 1.4 din 2015, consum mediu 4,5l. consumul declarat e o poveste! oare tu mergi doar pe drum drept cu 70/80 km, fara aer conditionat?

 5. toyo spune:

  yaris d4d 2007 3,5l la 100 km!!
  evident pina la 85 km ora

 6. Anonim spune:

  Seat Leon

 7. Jef spune:

  Hmmm! Chestia cu micile si extrem de micile consumuri ale noilor automobile exte numai MARKETING. Conteaza greutatea si rapoartele cutiei de viteze (preferabil cutia sa aibe cat mai multe viteze 7 , 8)!!! Dar cel mai mult conteaza fiabilitatea de care toata lumea uita! O masina economa cu carburantul si scumpa la intretinere este … paguba curata! Inginerii de azi cauta solutii ptr. defectarea anumitor componente dupa un anumit nr. de km. foarte bine stabilit tocmai ptr. a mai scoate niste banuti din buzunarul proprietarului. Lucru valabil ptr. toti producatorii europeni de autoturisme, fara exceptie!!! Nu stiu daca si americanii si japonezii procedeaza la fel. Stie orice posesor auto ca in functie de cum o calci asa consuma. Ex.: am un diesel de 2500 cmc si pot merge cu el la consum de 5,2-5,6 l/100km sau cu 12-14 l./100km.