(foto) Tot ce trebuie să ştii despre Land Rover Discovery înainte de apariţia noii generaţii

Distribuie:
 • 10
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

land-rover-discovery-history_1

În timp ce era dezvoltat, Land Rover Discovery avea numele de cod Project Jay.

land-rover-discovery-history_2

Apariţia lui Discovery i-a trezit pe britanici pentru ca să-i dea tot-terenului Land Rover 90/110/127 numele Defender. Acesta este practic unul dintre cele mai importante lucruri din istoria acestei maşini legendare.

land-rover-discovery-history_3

Primul Discovery care a părăsit linia de producţie avea trei uşi. Versiunea cu cinci uşi a apărut cu un an mai târziu, în 1990.

land-rover-discovery-history_4

Iniţial, chiar de la apariţia primei generaţii, al treilea rând de scaune era disponibil ca dotare opţională.

land-rover-discovery-history_5

Tot-terenul a fost construit pe o ramă care avea nişte punţi foarte dure, alături de o tracţiune integrală permanentă. Gama de motoare era compusă dintr-un turbodiesel cu un volum de 2.5 litri (115 CP) şi un V8 pe benzină de 3.5 litri volum (144 CP).

Mai târziu puterea motorului cu opt cilindri a crescut până la 163 de cai putere. Transmisia putea fi una manuală cu cinci trepte sau automată cu patru rapoarte.

land-rover-discovery-history_6

În lista de dotări care vin standard pentru acest model, în afară de versiunile cu trei uşi şi până la facelift-ul din anul 1994 era inclus un pachet electric.

După 1994 maşina avea deja printre dotările de bază un sistem de climatizare.

land-rover-discovery-history_7

Din anul 1990 şi până în 1996 Land Rover Discovery a fost un participant neschimbat al legendarului Camel Trophy.

land-rover-discovery-history_9

Ulterior britanicii au lansat şi o versiune specială a Discovery – Camel Тrophy Special. Maşina a fost vopsită într-o culoare galbenă şi se deosebea prin accesorii pentru off-road – schnorchel, portbagaj pe acoperiş, corpuri de iluminat suplimentare şi multe altele.

În total au fost construite 17 versiuni speciale Land Rover Discovery de primă generaţie.

land-rover-discovery-history_8

Cuplul Peter şi Eileen Crichton călătoresc împreună prin întreaga lume deja de peste 25 de ani cu Discovery I. Ei au înconjurat globul de două ori de-a lungul emisferei de nord și de sud, iar în 2012 au călătorit din punctul cel mai nordic până în cel mai sudic al planetei.

land-rover-discovery-history_10

Aţi ştiut că în Japonia primul Land Rover Discovery a fost vândut sub brandul şi numele Honda Crossroad?

land-rover-discovery-history_11

Până în anul 1998 au fost produse 392.000 de maşini din prima generaţie.

land-rover-discovery-history_12

A doua generaţie Land Rover Discovery a fost arătată în anul 1998. În afară de câteva detalii, exteriorul maşinii nu a suferit schimbări semnificative.

land-rover-discovery-history_13

Gama de motoare a automobilului era compusă dintr-un agregat V8 pe benzină cu un volum de 4.0 litri şi 185 de cai putere, alături de un turbodiesel cu cinci cilindri de 2.5 litri şi 138 de CP.

Mai târziu a apărut un alt motor V8 de 4.6 litri care dezvolta deja 220 CP.

land-rover-discovery-history_14

Tracţiunea integrală de pe Discovery II funcţiona pe baza unui sistem electronic numit ETS care împărţea momentul de rotaţie între toate cele patru roţi. Însă din cauza unor breşe în anul 2002 s-a renunţat la acesta şi au fost întoarse diferențialele blocabile standarde.

Pe aceeaşi generaţie a apărut şi un sistem de control al rigidităţii barei anti-ruliu ACE (Active Cornering Enhancement), funcţie de coborâre în pantă HDC (Hill Descent Control) şi suspensie pneumatică pe puntea din spate.

land-rover-discovery-history_15

În anul 2001 maşina de teren a început să cucerească spaţiul estic al continentului european, ajungând şi până la Moscova. Un an mai târziu maşina a suferit primul şi ultimul facelift.

land-rover-discovery-history_16

A doua generaţie Discovery a fost produsă până în anul 2004 şi doar în versiune cu cinci uşi. De pe linia de producţie au ieşit 278.000 de maşini.

land-rover-discovery-history_17

În 2004 britanicii de la Land Rover prezintă ce-a dea treia generaţie Discovery.

land-rover-discovery-history_18

În procesul de dezvoltare a noului Discovery, care au avut loc în diferite colţuri ale planetei şi la temperaturi de -30 … +50 de grade Celsius, au fost folosite 75 de exemplare de teste.

land-rover-discovery-history_19

Maşina a primit o construcţie mai rigidă a caroseriei, o suspensie pneumatică independentă şi un sistem de tracţiune integrală de firmă Terrain Response.

land-rover-discovery-history_20

Pentru acest model Land Rover a lansat un motor V8 pe benzină de 4.4 litri volum şi cu 300 de cai putere şi un turbodiesel de 2.7 litri şi cu 190 de cai (cu geometrie variabilă a rotorului turbinei).

În SUA şi Canada maşina se vindea cu un V8 de 4.0 litri care genera 213 cai putere.

land-rover-discovery-history_21

Discovery III a devenit automobilul cu numărul 4.000.000 care a fost produs de Land Rover. Maşina jubiliară a fost dăruită fondului caritabil Born Free Foundation.

land-rover-discovery-history_22

Atunci când a împlinit 60 de ani de la fondare, în anul 2008 Land Rover a transformat 60 de maşini printre care şi câteva unităţi Discovery III pe care le-a dat societăţii britanice Crucea Roşie.

land-rover-discovery-history_23

În anul 2009 Land Rover lansează cea dea patra generaţie Discovery.

land-rover-discovery-history_24

În 2010 Land Rover a creat o variantă blindată a Discovery IV cu un nivel de protecţie B4. Aceasta înseamna că şoferul şi pasagerii erau protejaţi de incendii, grenade şi alte arme de foc. În acelaşi timp, la exterior maşina blindată nu se deosebea cu nimic de cea obişnuită.

land-rover-discovery-history_25

În anul 2012 a ieşit de pe linia de producţie exemplarul cu numărul 1.000.000 a acestei generaţii Land Rover Discovery.

land-rover-discovery-history_26

În anul 2013 automobilul a avut de suferit un facelift. Pe lângă câteva schimbări nesemnificative la exterior, SUV-ul a primit un pachet modern de sisteme de siguranţă, care includea un sistem de monitorizare a unghiurilor moarte, de măsurare a adâncimii vadului şi de supraveghere a traficului în intersecţii de forma literei T.

land-rover-discovery-history_27

Un an mai târziu britanicii au arătat lumii prototipul Land Rover Discovery Vision Concept care a dat de înţeles că în viitorul apropiat va fi lansat un nou urmaş.

land-rover-discovery-history_28

În acelaşi an, în cinstea aniversării a 25 de ani de la apariţia modelului, Land Rover a lansat o ediţie jubiliară Discovery XXV. Aceasta a fost creată pe baza versiunii de top HSE Luxury cu o serie de schimbări stilistice.

land-rover-discovery-history_29

La sfârşitul anului 2015 spionii auto au făcut primele imagini cu prototipul de teste a noii generaţii Discovery. Atunci s-a aflat că maşina de teren va slăbi semnificativ şi va schimba platforma cu una mai ușoară, preluată de pe ultimul model Range Rover.

land-rover-discovery-history_30

Atelieru de firmă SVO (Special Vehicle Operations) a promis că după un an de la premiera Discovery V va prezenta o versiune extremă a SUV-ului.

În denumirea maşinii va fi adăugată abreviatura SVX, iar printre dotări va fi inclusă o „capotă transparentă” (tehnologie de realitate virtuală cu proiecţie a imaginii pe parbriz) şi control de la distanţă a SUV-ului cu ajutorul smartphone-ului.

Britanicii de la Autocar au încercat să-şi imagineze cum va arăta această variantă a maşinii de teren.

land-rover-discovery-history_31

Fără ca să mai aştepte deschiderea Salonului Auto de la Paris, compania Land Rover a publicat cel mai recent primele şi singurele imagini ale noii generaţii Discovery, pe îl putem vedea fără camuflaj şi doar din faţă.

land-rover-discovery-history_32

Premiera Land Rover Discovery 5 va avea loc la 28 septembrie 2016.

land-rover-discovery-history_33

Vezi şi: (video) Noul Land Rover Discovery va fi dotat cu funcţia utilă Intelligent Seat Fold

https://youtu.be/wCEKbbfGfc4


Distribuie:
 • 10
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

You may also like...