in ,

(foto) Ultimul facelift. Lexus a actualizat modelul CT 200h

Compania Lexus a prezentat modelul actualizat CT 200h – un hatchback compact cu sistem de propulsie hibrid. Cel puţin pentru piaţa din Statele Unite, este ultimul facelift pentru modelul care nu va mai fi vândut acolo, începând cu ultimele luni ale acestui an.

Mai mult, potrivit unor informaţii neoficiale, în viitorul apropiat modelul produs din anul 2010 va fi înlocuit definitiv cu un crossover compact, făcut pe baza conceptului Lexus UX.

Lexus CT200 h facelift 2018 7

Revenind la maşina prezentată, modelul CT 200h din gama de modele a anului 2018 se va deosebi de predecesor printr-o nouă grilă a radiatorului şi prin blocurile optice modificate, în care fâşiile cu LED-uri au fost mutate din partea inferioară în partea superioară.

De asemenea, s-au schimbat la înfăţişare barele de protecţie, secţiunile farurilor anti ceaţă şi stopurile. Clienţii au acces acum la o gamă mai variantă de jante cu dimensiuni între 15-17 inci.

Lexus CT200 h facelift 2018 5

În habitaclu a apărut un nou sistem multimedia cu un ecran de 10.3 inci în locul celui vechi care măsura doar 7 inci. Viitorul proprietar va putea alege mai multe scheme de culori pentru decor şi tapiţerie.

Lexus CT 200h facelift mai dispune şi de complexul de siguranţă Lexus Safety System+, compus din cruise control adaptiv, sistem de urmărire a marcajelor rutiere, sistem de prevenire a coliziunilor frontale, sistem de comutare automată a luminilor de drum cu cele de întâlnire, etc.

Lexus CT200 h facelift 2018 18

În continuare va fi disponibilă şi versiunea sportivă Lexus CT 200h F-Sport, care se va deosebi de modelul obişnuit doar prin modificări de ordin estetic.

Lexus CT200 h facelift 2018 15

Unitatea de propulsie a modelului a rămas neschimbată. Aceasta este compusă dintr-un agregat alimentat cu benzină care produce 99 de CP, un electromotor, un variator şi un set de acumulatori NiMH. Toate împreună asigură un total de 136 CP şi 207 Nm de cuplu.

Vânzările modelului actualizat CT 200h vor începe în scurt timp în Europa, China şi Japonia. Lexus menţionează că acest hatchback rămâne una dintre cele mai exclusive şi preţioase maşini pe care le are în gamă, vânzând peste 300.000 de exemplare între decembrie 2010 şi mai 2017.