in , ,

(foto) Un american i-a făcut “root” unei Tesla Model S şi acum o vinde

O maşină electrică unică, numit drept cea mai puternică Tesla Model S cu tracţiune spate, se vinde în SUA. Pentru sedan se cer mai mulţi bani decât pentru varianta de top P100D, nouă, oferită de compania producătoare.

Mai exact, automobilul scos la vânzare este un Model S P85, anul producţiei 2014, dar care a primit mai multe modificări. În particular, proprietarul acesteia Jason Hughes i-a schimbat setul de acumulatori standard cu unul cu o capacitate de 90 de kWh.

Totodată, a reuşit să activeze regimul de performanţă maximă Ludicrous mode. Pentru acest lucru a făcut “root” cu dispozitiv special care înşeală sistemul electronic a maşinii şi imită prezenţa/funcţionarea unui motor electric suplimentar, amplasat pe puntea din faţă.

Vezi şi: (video) Interpretul will.i.am are cel mai neobişnuit sedan Tesla Model S

După acest “tuning” Jason Hughes dă asigurări că maşina sa (botezată Tesla Model S P90++) este mai rapidă pe linie dreaptă decât toate versiunile Model S cu tracţine spate până la cea cu două motoare P85D.

Măsurările la standul dinamometric au arătat că maşina produce mai nou 561 de CP şi 651 Nm de cuplu, comparativ cu 416 CP şi 600 Nm cât genera standard. Puterea unui Model S P85D este de 691 de cai.

Vezi şi: Experienţa unui taximetrist care lucrează cu o Tesla Model S. Află ce s-a defectat în cei 400000 de km parcurşi

Acum americanul a decis să vândă acest electromobil modificat din punct de vedere tehnic, lucru pe care nimeni nu l-a mai făcut până acum, pentru suma de 150.000 de dolari. Pentru comparaţie, versiunea de top P100D cu tracţiune integrală şi 773 de CP are un preţ de start de 135.000 de dolari.

În domeniul sistemelor electronice, drepturile root se folosesc cel mai mult pe dispozitivele care rulează sistemul de operare Android. Acestea le permit posesorilor să aibă acces la o serie de posibilităţi pe care anterior nu le-au avut, precum schimbarea sistemului de operare pe unul modificat, instalarea unor soft-uri nelicențiate sau ştergerea unor aplicaţii preinstalate de Google.

Vezi şi: (video) Un rus spune că a găsit o metodă mai eficientă de a reîncărca o Tesla Model S decât prin priză

Sursă: Electrekteslamotorsclub.com