in , ,

(foto) Un automobil rar cu motor electric stă abandonat pe o stradă din Chişinău

Un automobil rar stă abandonat de ceva vreme pe strada Calea Ieşilor din Chişinău. Este vorba despre o maşină de oraş, de model Th!nk City şi construită de producătorul norvegian Think Global.

Th!nk City_1

Potrivit informaţiilor publicate în enciclopedia Wikipedia, compacta a fost produsă în perioada 2008-2012 şi poate fi dotată cu două sau patru scaune.

Th!nk City_2

Cu ajutorul unui propulsor electric (60 CP/89 Nm) şi a unui sistem de recuperare a energiei cinetice, modelul se poate deplasa fără reîncărcare până la 160 de kilometri. Viteza maximă pe care o poate dezvolta este de 110 km/h.

Th!nk City a fost vândută în ţări ca: Norvegia, Olanda, Spania, Franţa, Austria, Elveţia, Finlanda, Marea Britanie şi chiar în SUA. Până în luna martie a anului 2011 au fost realizate 1.045 de unităţi.

Th!nk City_4

Th!nk City_3

În acelaşi an, acest automobil a fost singurul care a primit cinci stele în cadrul unor crash teste, pe lângă modele ca: Tesla Roadster, Mitsubishi i-MiEVNissan Leaf şi Smart ED.

Din cauza unor probleme financiare, construcţia modelului a fost oprită în martie 2011, iar în luna iunie a aceluiaşi an firma a falimentat (pentru a patra oară în 20 de ani).

Sursa foto: facebook.com/dima.mantalutza, autowp.ru

Iti place articolul?