in ,

(foto) Un Mercedes-AMG G63 modificat de Posaidon te poate duce cu 285 de km/h

Tunerii germani de la Posaidon, atelierul cărora se află la aproape o oră distanţă de circuitul german Nurburgring, prezintă un ultim proiect făcut pe baza generaţiei actuale Mercedes-Benz G-Class.

Cei de la Posaidon au reușit să obțină de la un Gelandewagen o performanță asemănătoare cu cea a maşinilor transformate de Brabus.

Proiectul de tuning numit Posaidon G63 RS 850 are la bază un Mercedes-AMG G63 şi după câte poate v-aţi dat seama, SUV-ul ajunge să dezvolte 850 de CP. Cuplul maxim atinge 1.350 Nm!

Vezi şi: (foto) Posaidon prezintă cel mai puternic E63 AMG W212 creat vreodată

Amintim că un G 63 AMG obişnuit este dotat cu un V8 bi-turbo de 5.5 litri, care produce 571 CP și 760 Nm. Specialiștii germani au reușit să mărească puterea motorului cu 279 de cai, iar cuplul de aproape două ori (590 Nm).

Astfel, timpul de aceelaraţie a acestei maşini de 2.6 tone, de la 0-100 de km/h, a scăzut de la 5.4 la 3.6 secunde, iar viteza maximă a crescut de la 210 la 285 de km/h!

Vezi şi: (foto) Mercedes-Benz G-Class, din nou în atenţia celor de la Mansory. Iată ce propun de această dată

Această creștere a performanței a fost obținută prin reconfigurarea unității de control a motorului, modificarea sistemului de răcire şi admisie, înlocuirea turbo compresoarelor şi instalarea unui eşapament sport. De asemenea, a fost necesară modificarea cutiei de viteze cu șapte trepte AMG Speedshift G-Tronic pentru ca aceasta să fie capabilă să prelucreze cuplul enorm care nu este limitat electronic.

Vezi şi: (foto) RevoZport modifică frumos SUV-urile Mercedes-AMG G 63 şi G 65

Suspensia maşinii a primit noi amortizoare cu trei moduri de reglaj. Noile jante de 22 de inci sunt acoperite cu anvelope de înaltă performanță care au o dimensiune de 285/40 R22.

Mecanismele de frânare au fost preluate de la sedanul S 63 AMG şi sunt carbono-ceramice. În faţă găsim discuri de 420 mm cu şase pistoane în etriere, iar în spate discuri de 360 mm cu patru pistoane. Însuşi etrierele sunt vopsite într-o culoare aurie, asemănătoare cu cea a caroseriei – Solar Beam Yellow.

Vezi şi: (foto) G-Power îi măreşte puterea lui Mercedes-AMG G63 doar cu o singură componentă

Designerii Posaidon au lucrat şi la interiorul lui Mercedes-AMG G63. Tapiţeriei din piele de culoare neagră i-a fost făcut un contrast prin nişte cusături de culoare galbenă. Evident, dintr-o astfel de maşină extremă nu are cum să lipsească şi inserţiile din fibră de carbon.

Cât costă o astfel de minunăţie cu tracţiune integrală nu se cunoaşte deocamdată.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?