in ,

(foto) Un oligarh din Rusia a cumpărat marca auto olandeză Spyker! Care sunt planurile pentru viitorul apropiat

Bine-cunoscutul producător olandez de mașini sport asamblate manual – Spyker – va fi renăscut din nou, iar în următorii ani va lansa două noi supercaruri, dar și un SUV!

Se va întâmpla datorită unor investiţii generoase, vărsate în conturile sale, după ce compania a fost cumpărată de investitori bogați precum oligarhul rus Boris Rotenberg și partenerul său de afaceri Mihail Pessis, ambii posesori de maşini Spyker.

Rotenberg este de mult timp pasionat de motorsport şi deţine SMP Racing, compania care este angajată în dezvoltarea sporturilor cu maşini în Federaţia Rusă. Aceasta mai participă la curse internaţionale cu propria echipă (printre care şi FIA WEC), antrenează tineri piloţi şi organizează diverse competiții locale.

Spyker B6 Venator Concept 2013 22

Spyker va crea noi modele de automobile sport în colaborare cu alte companii investiţionale precum BR Engineering (dezvoltă mașini de curse profesionale) și Milano Morady (se ocupă de marketing și PR). R-Company, o companie exclusivă de tuning auto cu platforme in-house de producție a fibrei de carbon și cu peste 20 de ani de experiență pe piața mașinilor sport, este un alt partener în acest nou grup.

Renașterea brandului va începe cu lansarea în serie a supercarului C8 Preliator, care a fost prezentat în calitate de concept în anul 2016 la Salonul Auto de la Geneva. Se notează că producţia sa va demara din 2021!

Acesta ar putea exista şi într-o versiune decapotabilă, al cărei concept a fost prezentat în 2017 pe aceeași platformă (la Geneva) şi care a primit un motor unic marca Koenigsegg.

A doua maşină menţionată este varianta de serie a modelului Spyker B6 Venator, conceptul căruia a fost arătat lumii încă în 2013 la Salonul Auto de la Geneva. Şi acest model ar putea fi lansat într-o versiune decapotabilă, al cărei concept l-am văzut la fel în 2013, însă la Pebble Beach Concours d’Elegance.

De asemenea, în deceniul în care intrăm cu toţii, Spyker va face un pas într-o piață mult mai promițătoare în termeni de câştiguri financiare. Încă în anul 2006 compania a arătat prototipul unui SSUV botezat D12 Peking-la-Paris (ulterior schimbat în D8 din cauza unui V8 ales sub capotă).

Numele său face o referință directă la participarea istorică a Spyker la raliul Beijing-Paris din 1907. Un termen preliminar al startului producţiei în serie, amânate practic mereu, a fost anul 2014. Acum există confirmarea că planul va fi pus în sfârşit în aplicare.

Potrivit unor informații neoficiale, SUV-ul s-ar putea alege cu o unitate de propulsie modernizată, hibridă, având la bază un V6 natural aspirat. C8 Preliator va dispune de un V8 natural aspirat de 5.0 litri fabricat de Koenigsegg. La momentul anunţului unităţii, aceasta avea o putere limitată la 600 CP şi 600 Nm de cuplu.

În linii generale vorbind, toate propulsoarele ar putea fi diferite într-o formă finală, asta pentru a corespunde noilor norme de poluare.

“Nu poate fi nicio îndoială că Spyker a avut câțiva ani foarte dificili de la prăbușirea Saab Automobile AB în 2011. Cu acest nou parteneriat, acele zile sunt cu siguranță depăşite și Spyker va deveni un jucător important pe piața maşinilor super sport”, se notează într-un comunicat de presă.

Anul fondării Spyker de către fraţii fierari Hendrik Jan şi Jacobus Spijker este considerat 1880! Inițial compania era specializată în fabricarea de trăsuri trase de cai şi deservirea acestora. Primul automobil l-au făcut în 1903. În timpul primului Război Mondial a început să producă aeronave, ceea ce mai târziu s-a reflectat în logoul companiei, care prezintă o elice. Viața modernă a companiei Spyker a început în 1999 şi de atunci a dezvoltat câteva modele sport exclusiviste, însă a întâmpinat în mod constant dificultăți financiare.

În istoria Spyker a existat deja un investitor de origine rusă: din 2007 şi până în anul 2011 compania a fost deținută de bancherul moscovit Vladimir Antonov, dar el nu a reușit să-i aducă succes pe piaţă. Pe lângă asta s-a mai confruntat cu nişte probleme de ordin personal: la sfârșitul anului 2011 a fost arestat în Marea Britanie sub acuzația de fraudă financiară la cererea autorităților lituaniene. În 2015 a fost eliberat, s-a întors la Moscova, dar nu s-a mai arătat interesat de afacerile cu maşini. Din 2015 Spyker a fost în proces de restructurare.

Spre deliciul proprietarilor din întreaga lume, a celor doar 265 de mașini stradale construite până în prezent, un departament de vânzări și un service centru central se vor amenaja în noile ateliere care se pregătesc deja în Germania. De asemenea, pentru 2021, este planificată deschiderea primului showroom internațional Spyker în Monaco. Altele vor fi deschise mai târziu.

Este de la sine înțeles că Spyker intenționează să se întoarcă şi în arena curselor auto internaționale prin parteneriatul său cu SMP Racing, ceea ce a şi fost confirmat pe cale oficială.