in

(foto) Un rar şi magnific Ferrari F50 Nero Daytona îşi caută un nou îmblânzitor

Casa RM Sotheby’s va scoate la vânzare un roadster rar de model Ferrari F50, vopsit în culoarea unică Nero Daytona.

Maşina şi-ar putea găsi un nou proprietar la licitaţia organizată în ianuarie 2017 în Arizona, doar dacă cineva va fi dispus să scoată din buzunar între 3 şi 3.5 milioane de dolari.

Amintim că supercarul Ferrari F50 este o decapotabilă cu două locuri şi care are un acoperiş de tip hard top. A fost produs de marca italiană în 349 de exemplare.

Potrivit informaţiilor oficiale, 302 maşini au fost vopsite în culoarea exclusivă Rosso Corsa, alte opt maşini într-o nuanţă mai închisă Rosso Barchetta. Pe lângă acestea câteva exemplare au primit o caroserie vopsită în culoarea Giallo Modena, patru modele – Argento Nurburgring, şi doar două maşini există pe planetă în culoarea neagră numită Nero Daytona.

Vezi şi: (foto) Ultimul exemplar coupe al modelului Bugatti Veyron îşi va găsi proprietarul la licitaţie

Numărul şasiului automobilului este ZFFTG46A6S0104092. Maşina de asemenea este una din cele două care au ajuns pe teritoriul Statelor Unite. Starea acesteia este impecabilă, având pe odometru un parcurs de doar 2.090 de mile.

Supercarul italian este propulsat de un agregat V12 natural aspirat care are un volum de 4.7 litri şi produce 520 cai putere. Cutia de viteze este manuală cu şase trepte.

Un asemenea “monstru” pe patru roţi poate accelera până la 100 de km/h timp de 3.6 secunde, în timp ce viteza maximă depăşeşte 320 km/h.

Vezi şi: (foto) Cavalerul negru din anii ’70. Un Lamborghini special îşi caută un nou proprietar

După cum am menţionat, pentru acest exemplar se cer peste trei milioane de dolari! Da, este mult, însă îi poate opri ceva pe adevăraţii pasionaţi ai mărcii?

Vezi şi: Test drive comparativ cu 5 cele mai populare supercaruri din istoria Ferrari (video)