in , ,

(foto) Un rival pentru Tesla Model X? Noul NIO ES8 este un SUV electric cu şapte locuri

Tânăra companie chineză Nio, cea care a construit hipercarul EP9 cu autopilot şi 1360 CP, prezintă la Salonul Auto de la Shanghai un nou model. ES8 este un SUV electric cu şapte locuri, iar producţia sa de serie va începe în anul 2018.

Şasiul şi caroseria maşinii de teren sunt făcute din aluminiu. În lungime măsoară aproape cinci metri, în timp ce ampatamentul are o dimensiuni egală cu trei metri! Dacă tot am vorbit despre prezenţa a şapte scaune în habitaclu, acestea sunt aranjate după formula 2-3-2.

Vezi şi: (foto/video) Chinezii de la Nio prezintă un concept electric cu autopilot şi cu un mic pat

La momentul actual compania Nio a oferit doar câteva informaţii despre model, fără a specifica dacă este un concept, prototip sau model de serie. Nici detalii referitoare la unitatea de propulsie nu au fost dezvăluite, însă s-a indicat într-un comunicat oficial că există motoare electrice pe ambele osii.

Mai mult, ES8 are o baterie care se poate detaşa pentru un schimb rapid, soluţie pe care Tesla a implementat-o pe maşinile sale electrice, alături de o suspensie pneumatică şi un sistem de tracţiune integrală.

În habitaclul SUV-ului electric se folosesc două ecrane mari pe care sunt poziţionate în spatele volanului şi pe mijlocul consolei centrală. După cum poate v-aţi dat seama, unul are rolul de panou de bord, în timp ce pe altul, amplasat vertical, este afişată interfaţa sistemului multimedia.

Per ansamblu designul şi formele interiorului arată ca de serie, o aluzie a faptului că maşina este deja gata pentru a intra pe linia de producţie.

Deocamdată modelul este destinat pieţei din China, iar în viitor ar putea apărea şi în alte ţări de pe glob.

Vezi şi: (video) Cel mai rapid supercar electric cu autopilot din lume a stabilit un nou record

Iti place articolul?