in

(foto) Un tânăr a descoperit în garajul bunicii sale un Lamborghini Countach LP500 S

Un tânăr din Statele Unite ale Americii a avut deosebita ocazie să găsească o adevărată bijuterie pe patru roţi, chiar în garajul bunicii sale. Un retro supercar făcut între anii 1982-1985 a stat acolo depozitat mai mult de 20 de ani!

Potrivit GTspirit, acesta este unul din cele doar 321 de exemplare ale modelului LP500 S, cunoscut şi sub denumirea 5000 S. În prezent este evaluat la 400-500.000 de dolari!

Istoria maşinii este foarte simplă. Aceasta, împreună cu alte automobile retro, printre care şi un Ferrari 308, au fost cumpărate de bunicul tânărului. Fostul antreprenor a dorit să deschidă la sfârşitul anilor ’80 un centru de vânzări a maşinilor exclusive, însă din cauza asigurării deosebit de scumpe a fost nevoit să renunţe la idee.

Drept rezultat, autoturismele au fost parcate într-un garaj. Care va fi soarta lor în continuare, dacă vor fi restaurate sau vor fi date la piese, deocamdată nu putem şti.

Vezi şi: Aşa maşină nu ai mai văzut! Un Ferrari din 1978 cu televizor şi cameră video spate a fost vândut la licitaţie

Vezi şi: (video) Şi rablele au un preţ. Iată la cât a fost evaluat acest Ferrari unic, abandonat în garaj 40 de ani

Un Lamborghini Countach LP500 S a fost dotat cu un motor V12 de 4.8 litri, care produce 380 CP şi 410 Nm de cuplu. Cutia de viteze este una mecanică cu cinci trepte. Acceleraţia 0-100 de km/h o poate face în 5.6 secunde, în timp ce viteza maximă pe care o poate dezvolta ajunge la 300 de km/h.

De menţionat că exemplarul despre care se povesteşte în acest articol este unul dintre primele, asta pentru că are jante Campagnolo din aliaj de magneziu, care au fost instalate pe primele 20 de maşini.

Iată cum arată un Lamborghini Countach 5000S:

buton subscribe