in , ,

(foto) Un tânăr din Moldova a scos la vânzare un exemplar unic Porsche 944

Victor Ştefănică, un tânăr entuziast auto din Chişinău căruia îi plac automobilele, dar şi mai mult îi place să le modifice după propriul gust, şi-a scos la vânzare maşina pe care unii dintre voi o cunosc sau au văzut-o deja. Este vorba despre un Porsche 944, anul producţiei 1988, modificat special pentru proiectul Low House.

După mai bine de 12 luni de când îl deţine, automobilului i-au fost schimbate mai multe detalii, devenind mai arătos şi mai impresionant, comparativ cu formele sale originale.

Într-un jurnal de bord Victor a povestit că au fost înlocuite câteva elemente de la exterior, în particular la kitul aerodinamic, a montat noi jante BBS RS şi noi anvelope. Culoarea caroseriei a rămas aceeaşi, o nuanţă roşie, dar care acum este acoperită cu un strat de ceramică.

Habitaclul a rămas practic neschimbat, însă făcut să arate impecabil.

Importante modificări s-au făcut şi sub capotă. Propulsorul de 2.5 litri pe benzină, care produce 158 de CP, a avut nevoie de reparaţii capitale. Anterior, Victor ne-a povestit că urmează să îl schimbe cu unul mai puternic şi cutia automată cu una manuală, însă se pare că nu a mai reuşit. Eşapamentul este unul nou, sport, din oţel inoxidabil.

Detaliul special pe care îl are acest Porsche 944 este suspensia cu perne de aer care poate ridica sau coborî maşina prin apăsarea unor butoane de pe un dispozitiv de comandă.

Automobilul a apărut în vânzare pe un portal de anunţuri din ţară şi costă doar 20.000 de euro. Există şi posibiliatea de achiziţionare la un preţ mai redus: 17.000 de euro, dar fără jante sau 15.500 de euro, fără jante şi fără suspensia pneumatică.

Amintim că anterior Victor Ştefănică a avut în proprietate un VW Scirocco clasic pe care de asemenea l-a modificat şi pe care l-a vândut la licitaţie. Cu banii încasaţi şi-a achiziţionat acest Porsche în anul 2015.

Vezi şi: (video) Și-a vândut mașina la loterie pentru a-și cumpăra un Porsche