in , ,

(foto) Un top-manager Tesla a dezvăluit detalii despre viitorul sportcar electric

Compania Tesla Motors în prezent lucrează la un nou sportcar electric, care ar putea deveni urmaşul modelului Roadster, însă vor exista careva diferenţe. Cel puţin aşa a spus top-managerul Tesla Peter Bardenfleth-Hansen pentru revista suedeză IDG.

tesla roadster

Potrivit reprezentantului mărcii americane, automobilul va arăta diferit, va fi mai mare în dimensiuni şi mai rapid decât modelul original.

Informaţiile neoficiale spun că la baza produsului nou ar putea sta şasiul instalat pe Tesla Model 3. Acest lucru va permite ca urmaşul modelui Roadster să capete stilul de firmă şi actual al Tesla, comparativ cu decapotabila originală.

Tesla Roadster a fost construită pe baza modelului Lotus Elise, de aceea designerii Tesla au cam fost limitaţi în a crea ceva nou.

2018-tesla-roadster
FOTO: theophiluschin.com

Prima generaţie a Tesla Roadster, fabricată între anii 2008 – 2012, într-un număr de 2.500 de unităţi, avea un motor electric cu 288 de CP carea putea catapulta maşina până la 100 de km/h timp de 3.7 secunde.

La sfârşitul anului 2014, Tesla a prezentat o versiune actualizată a modelului – 3.0. Decapotabila a primit un nou set de acumulatori care a mărit capacitatea acestora cu 31 la sută – 70 kWh. Coeficientul aerodinamic a fost îmbunătăţit, de la 0.36 la 0.31. În acelaşi timp autonomia a crescut considerabil, de la 390 la 640 de km.

Iti place articolul?