in ,

(foto) Unic în lume, dar arată ciudat. Acesta este un Ferrari şi se va vinde la o licitaţie

Casa de licitații RM Sotheby’s va scoate la vânzare în ziua de 12 mai un Ferrari unic în toată lumea. Cu statul de concept funcţional, un exemplar Ferrari 328 GTS a fost urâţit de studioul german Bernd Michalak Design Studio.

După cum am menţionat, la bază stă un Ferrari 328 GTS, anul producţiei 1989, dar care a primit o caroserie de tip “barchetta” cu aripi frontale largi, făcute din plastic nevopsit și cu faruri integrate în ele. Nu are nici un acoperiș și nici uși, iar în cabină pe lângă scaunele retro cu centuri de siguranţă sport se mai remarcă nişte compartimente speciale în care există două căști.

Vezi şi: (foto) Ferrari a vândut ultimul LaFerrari Aperta, la licitație, pentru o sumă record

Prototipul 328 GTS Conciso este echipat cu un motor V8 de 3.2 litri care produce 274 CP şi 304 Nm. Cutia de viteze este mecanică cu cinci trepte.

Datorită caroseriei care este mai ușoară decât cea standard cu 30%, poate accelera până la 100 km/h în cinci secunde (un exemplar de serie o face în 6.4 secunde), iar viteza maximă poate ajunge la 278 km/h.

Vezi şi: (foto) O decapotabilă Ferrari, construită în doar opt exemplare, a fost vândută pentru o sumă enormă de bani

Debutul public al modelului 328 GTS Conciso a avut loc în anul 1993 în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. În 1994, mașina a fost prezentată la Geneva, iar mai târziu a ocupat locul doi în concursul Eurosign Design Awards.

După aceasta, Bernd Michalak a vândut maşina unui colecţionar din America de Nord, acolo unde a stat până în 1998. Ulterior s-a întors din nou în Europa în proprietatea unui belgian care a preferat să o ţină chiar în camera pentru oaspeţi.

Maşina în stare imaculată, în anul 2014 a trecut printr-un program complet de inspecţie tehnică, a primit noi anvelope şi a fost omologată pentru circulaţia pe drumurile publice.

Oferta de start pentru maşina de colecţie nu se cunoaşte deocamdată.

Vezi şi: Aşa maşină nu ai mai văzut! Un Ferrari din 1978 cu televizor şi cameră video spate va fi vândut la licitaţie

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?