in , ,

(foto) Unice în lume. Două prototipuri Volkswagen Corrado Magnum, scoase la vânzare

Compania americană LuxSport a scos la vânzare două prototipuri Volkswagen Corrado Magnum, acestea fiind nişte versiuni experimentare ale modelului Corrado asamblate în anul 1989, dar care nu au mai ajuns să fie produse în serie.

Constructorul german de automobile a creat doar două exemplare de acest gen şi anume acestea au fost scoase acum la vânzare, având un preţ de 49.995 de dolari fiecare.

1990-VW-Corrado-Magnum-19

Versiunea Magnum a modelului a fost pregătită de VW în colaborare cu firmele Design+Technik şi Marold. O caracteristică unică, care deosebeşte maşina de serie de aceasta, sunt blocurile optice posterioare preluate de la Audi.

Numele special al maşinii a fost inserat pe marginea capotei şi pe uşa portbagajului. De asemenea, plăcuţa de identificare pe care este scris “G60” şi care a fost amplasată pe grila radiatorului, indică tipul şi puterea motorului – un agregat turbo, cu patru cilindri în linie şi un volum de 1.8 litri, care oferă 160 de cai putere.

VW-Corrado-Magnum-14

În trecut s-a dorit foarte mult ca maşina să fie construită într-o ediţie limitată de 100 de exemplare, toate fiind destinate pentru piaţa europeană, însă cu părere de rău nu a mai ajuns să fie aşa.

În anul 1999, compania Marold a luat aceste exemplare şi a încercat să le vândă cu o sumă fabuloasă, puţin peste 2.2 milioane de dolari.

În 2007, automobilele au atras atenţia unui membru al forumului “VW Vortex“, văzând anunţul de vânzare pe Mobile.de. Într-un final, maşinile cu ampatament lung au fost cumpărate de preşedintele clubului Corrado din SUA, John Kuitwaard. Această istorie a fost redată în 2015 de către portalul Pasmag.

VW-Corrado-Magnum-17

Câţi bani a plătit americanul pentru a le avea şi unde au stat acestea până acum nu se cunoaşte. Se anunţase anterior că se dorea trimiterea maşinilor rare la piese.

În anul 2014, ambele exemplare au fost văzute în timp ce erau transportate pe o autostradă din New-Jersey, SUA.

De ce Kuitwaard a vândut aceste bijuterii şi de ce compania Lux Sport le vinde la un aşa preţ redus, nu se cunoaşte.

Iti place articolul?