in

(foto) Unul din cele 799 de Ferrari F12tdf care există pe glob a ars și nu mai poate fi restaurat

Pe autostrada care leagă orașele germane Dierdorf și Neuwied a ars un Ferrari F12tdf, model de mașină produs în doar 799 de  exemplare.

Din mașină a rămas doar o parte din șasiu, jantele și mecanismele de frânare, toate fiind evident defecte.

Potrivit pasagerului și șoferului supercarului, în timpul deplasării au auzit un zgomot ciudat, după care au văzut că mașina a început să ardă în partea posterioară.

Au tras pe dreapta și au chemat imediat pompierii, însă când au ajuns aceștia la fața locului a fost prea târziu, scrie General Anzeiger Bonn

O posibilă cauză anunțată a izbucnirii flăcărilor este o defecțiune a unui sistem conectat la motor, asta chiar dacă acesta din urmă se află în partea din față. De ce mașina a început să ardă anume în partea din spate, nu se știe.

Vezi şi: (video) Un Audi R8 a luat foc pe o stradă din Moscova şi a ars aproape complet

Vezi şi: (video) Un BMW M5 F10 s-a aprins brusc pe o stradă din Perm. Vezi cum a reacţionat instant şoferul

Amintin că supercarul Ferrari F12tdf (Tour de France) este echipat cu un V12 natural aspirat de 6.3 litri, care dezvoltă 780 CP şi 705 Nm. Motorul este cuplat la o cutie de viteze robotizată F1 DCT cu două ambreiaje. Accelerația de la 0 la 100 km/h în doar 2.9 secunde.

Vezi şi: (foto) În lume au mai rămas 332 de exemplare Audi A1 Quattro după ce unul a ars

Prețul fiecărui F12tdf începe de la 420.000 de dolari.

Unul dintre exemplare a fost achiziționat de Horacio Pagani, fondatorul companiei italiene producătoare de supercaruri Pagani. De pregătirea mașinii sale s-a ocupat subdiviziunea Ferrari Tailor-Made, specializată în crearea unor mașini unice pentru clienții săi.

Vezi cum arată: (foto) Horacio Pagani nu iubeşte doar maşinile Porsche. O comandă i-a pregătit-o şi Ferrari