in ,

(foto) Update pentru Mazda MX-5. Acum cel mai puternic motor îi poate fi turat până la 7500 de rpm

Maşina anului 2016 în lume, Mazda MX-5, a devenit mai puternică şi mai bună la capitolul siguranţă. Atât versiunea cu acoperiş soft-top, cât și cea RF, prezintă acum îmbunătățiri din punct de vedere a performanţelor, un upgrade la tehnologiile de siguranță i-ACTIVSENSE ale Mazda și perfecționări în design și dotare, făcând cel mai preferat roadster compact din lume mai interesant și mai satisfăcător decât oricând.

Vezi neapărat: (foto/video) Test Drive: Mazda MX-5 RF pe Transfăgărășan

Aflăm în primul rând că motoarele SKYACTIV-G pe benzină de 1.5 şi 2.0 litri dispun acum de un mecanism de ardere îmbunătățit și produc mai mult cuplu. De asemenea, sunt conforme cu noului ciclu de testare WLTP/RDE și respectă normele de populare Euro 6d Temp. Ambele propulsoare au beneficiat şi de un control rafinat al accelerației pentru a minimiza turbo lag-ul dintre acesta şi răspunsul vehiculului.

O altă noutate este că agregatul SKYACTIV-G de 2.0 litri poate fi turat mai puternic şi a fost tunat din punct de vedere acustic. Numărul de rotaţii maxime a crescut de la 6.800 la 7.500, puterea de la 160 la 184 CP (la 7.000 de rpm), iar cuplul maxim de la 200 la 205 Nm (la 4.000 de rpm).

Pachetul de tehnologii de siguranţă i-ACTIVSENSE include acum alte cinci noi: Advanced Smart City Brake Support – prin care sunt detectaţi pietonii, vehiculele şi contribuie la evitarea coliziunilor; Smart City Brake Support (Reverse) – prin care se detectează vehiculele și obstacolele la deplasarea cu spatele şi acţionează frânele pentru evitarea coliziunilor; Driver Attention Alert – funcţie de avertizare a şoferului în cazul în care îşi distrage atenţia de la drum; Traffic Sign Recognition System – sistem de recunoaştere a indicatoarelor rutiere şi o cameră video spate.

Din punct de vedere estetic, Mazda a ales o finisare cu o vopsea mai întunecată pentru jantele din aliaj de 16 şi 17 inci, iar pentru modelele soft-top va putea fi comandat un acoperiş textil într-o nouă nuanţă maro.

Vânzările modelului actualizat pentru gama anului 2019 vor demara din august 2018 în întreaga Europă.

Vezi şi: (foto) Noua Mazda MX-5 Retractable Fastback a ajuns în Moldova