in

COOLCOOL

(foto) Update pentru Toyota LC Prado: un motor mai puternic şi un nou sistem multimedia

Toyota Motor Corporation anunţă despre lansarea în vânzare a unui Land Cruiser Prado uşor modernizat. SUV-ul disponibil de cumpărat şi pe piaţa din Republica Moldova şi-a schimbat ușor echipamentul, a primit noi sisteme de siguranță, dar şi un motor cu putere crescută, printre altele.

Update-ul este disponibil la moment pentru maşina în specificaţie japoneză şi nu se exclude că mai târziu îl vor suporta cele de pe alte pieţe.

Sub capotă a primit unitatea diesel 1GD-FTV de 2.8 litri, lansată acum câteva săptămâni pe Hilux facelift şi Fortuner facelift într-o formă modernizată, cu turbocompresor mărit în dimensiuni.

Dacă pe LC Prado producea până acum 177 CP şi 450 Nm de cuplu, mai nou pune la dispoziţie 204 CP şi 500 Nm. Toyota afirmă că prin optimizarea designului motorului, consumul de combustibil a fost redus cu 17%.

În plus, pe Land Cruiser Prado s-a început instalarea unei versiuni actualizate a complexului Toyota Safety Sense 2.0. Sistemul a învățat să identifice pietoni și bicicliști în avans, cu aplicarea automată a frânelor în caz de necesitate. În plus, funcţiile de avertizare în cazul părăsirii benzii de circulație și de recunoaștere a indicatoarelor rutiere sunt acum incluse în toate nivelele de echipare ca dotări standard.

Printre opțiuni a apărut un sistem multimedia actualizat, care dispune de un monitor cu o diagonală mărită până la 9.0 inci şi care acceptă conectivitatea cu smartphone-uri.

De asemenea, pentru piaţa locală a fost formată noua echipare TX L Package Black Edition, care este similară la dotări cu ceea ce am văzut recent pe RAV4 Hybrid Black Edition: mai exact o maşină neagră în practic toate aspectele, LC Prado având jante negre din aluminiu de 18 inci.

În Japonia, preţurile pentru un Land Cruiser variază între 34.591 şi 52.828 de dolari SUA. Cel mai mare preţ include TVA şi este de start pentru maşina în echipare de top, cu motorul diesel actualizat şi cu şapte locuri pentru pasageri.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?