in , ,

(foto) Versiune specială Audi R8, dedicată victoriilor mărcii în curse de 24 de ore

Compania Audi a prezentat o versiune specială a supercarului R8 de generaţie nouă. Coupeul a fost numit “selection 24h”.

Maşina a fost dedicată numeroaselor victorii obţinute de constructorul german în cursa de 24 de ore de la Le Mans şi cea de 24 de ore organizată pe circuitul Nurburgring.

La bază stă versiunea de top R8 plus, însă motorului i-a fost mărită puterea de la 540 la 610 cai. Maşina a primit elemente ale caroseriei din carbon (splitter, praguri, corpuri ale oglinzilor retrovizoare şi un eleron), dar şi faruri cu laser.

Însuşi caroseria a fost vopsită în culoarea gri Suzuka Grey, fiind adăugate inserţii de culoare neagră şi linii subţiri de culoare roşie. Pe gurile de aerisire amplasate pe aripile din spate a fost gravată o inscripție cu denumirea maşinii.

De asemenea, Audi R8 selection 24h a primit un sistem sport de evacuare a gazelor de eşapament, jante de 20 de inci şi suspensie adaptivă Audi magnetic ride.

Habitaclul a fost tapiţat cu piele şi Alcantara, iar atunci când uşile sunt deschise pe pământ se proiectează emblema “R8”.

Comenzile pentru Audi R8 selection 24h au început a fi prelucrate ieri, 10 mai 2016. Preţul fiecărui exemplar, 24 vor fi construite în total, începe de la 229.000 de euro. Premiera publică a modelului va avea loc la 28 mai, atunci când va începe cursa de 24 de ore de la Nurburgring.

Noua generaţie Audi R8, care a debuta în luna februarie a anului trecut, a câştigat deja o ediţie a cursei de 24 de ore de la Nurburgring. Generaţia anterioară R8 a câştigat aceste curse în 2012 şi 2014.

Iar în cadrul maratonului de 24 de ore de la Le Mans, prototipurile sport ale Audi au câştigat de 13 ori începând cu anul 2000.

Iti place articolul?