in , ,

(foto/video) Andrei Elistratov – singurul automobilist din Moldova care este în aceste zile în preajma Everestului

De cele mai multe ori aici pe AutoBlog.MD vorbim despre mașini, însă nu este și cazul acestui articol în care vom pune accent pe oameni, sau mai precis pe un singur om. Numele lui este Andrei Elistratov, cei care activează în domeniul auto știu că Andrei este directorul Jaguar Moldova, brand ce face parte din portofoliul mărcilor auto importate în Moldova de grupul DAAC Hermes.

Andrei Elistratov 1

De curând însă, Andrei a lăsat într-o parte frumoasele mașini britanice și a plecat într-o aventură care l-a dus tocmai în Nepal. Fiind pasionat de hiking, eroul nostru și-a dorit să atingă vârfuri și mai înalte decât cele ale munților din România.

Și unde poți găsi cele mai înalte vârfuri montane dacă nu în preajma vârfului numărul 1 din lume, muntele Everest? Este adevărat că Andrei Elistratov nu și-a pus în plan de această dată să urce la 8.848 de metri înălțime, spune el că este prea riscant să o faci din prima fără experiența de a escalada asemenea vârfuri și foarte costisitor. Chiar și așa, Andrei împreună cu câțiva prieteni, la fel și ei din Moldova, au urcat până la 5.645 de metri pe vîrful Kala Pattar de unde se vede cel mai frumos Everestul.

Conaționalii noștri au văzut foarte multe lucruri frumoase în Nepal și unde mai pui că au reușit să ajungă mai sus de renumitul Elbrus care este cel mai înalt vârf din Federația Rusă și Europa. În plus, Andrei Elistratov împreună cu prietenii săi au înnoptat în Everest Base Camp care se află la 5.300 de metri altitudine și care de altfel este punctul de start al celor ce pornesc spre cel mai înalt vârf din lume.

Până revine Andrei și echipa acasă, vă lăsăm să vă bucurați de câteva poze făcute de băieți pe versanții din Nepal, iar deja când vor reveni acasă avem deja stabilit un interviu cu Andrei Elistratov pe care îl vom face chiar din Mașina Anului 2017 în Lume – Jaguar F-Pace și în cadrul căruia vom afla cum este să urci atât de sus și cât de tare este o asemenea experiență!

Galerie Foto