in , , ,

(foto/video) Aston Martin a construit cel mai extrem V8 Vantage

Compania Aston Martin a prezentat o variantă mai hardcore a coupeului V8 Vantage, primind în denumire indicele GT8. Acesta este cea mai rapidă, uşoară şi extremă versiune a modelului, care va fi produsă în doar 150 de exemplare.

De construcţia acestei maşini s-au ocupat specialiştii din divizia sport a mărcii britanice, care pregătesc în prezent automobile de curse pentru categoriile GTE, GT3 şi GT4.

Supercarul are sub capotă un V8 atmosferic de 4.7 litri volum, care oferă 446 de CP, cu 10 CP mai mult decât coupeul obişnuit V8 Vantage S. Cutia de viteze poate fi atât una manuală cu şase trepte, cât şi una robotizată Sportshift II cu şapte rapoarte.

Vezi şi: (galerie foto) A debutat supercarul Aston Martin Vantage V12 S cu transmisie manuală

De la 0 la 96 de kilometri la oră, coupeul accelerează timp de 4.4 secunde, cu 0.2 secunde mai repede decât maşina obişnuită menţionată mai devreme. Viteza maximă se opreşte la 305 km/h.

Pe imaginile care au fost publicate de Aston Martin, alături de comunicatul oficial, este prezentat supercarul având pachetul opţional Aero Pack, cu un splitter şi un eleron masiv.

aston-martin-vantage-gt8-official-14
Aston Martin Vantage (maşină de curse: stânga) şi Aston Martin Vantage GT8 (maşină de circuit: dreapta)

Noutatea cântăreşte cu 100 de kilograme mai puţin decât V8 Vantage S – 1510 kilograme. Masa a scăzut datorită instalării unui acumulator mai uşor din litiu-ion, un acoperiş din carbon, un sistem de evacuare a gazelor de eşapament din titan şi schimbarea geamurilor de sticlă în unele din policarbonat.

Citeşte şi: (video) Aston Martin DB11 a dat lovitura. Câte exemplare au fost comandate până acum

Aston Martin Vantage GT8 are şi o suspensie modificată, nişte arcuri cu o geometrie schimbată, jante de 19 inci şi pneuri Michelin Pilot Sport Cup 2, panouri ale uşilor din carbon cu laţuri în loc de mânere, scaune sport cu nişte carcase din fibră de carbon.

O veste bună este că cei de la Aston Martin nu au renunţat la sistemul de climatizare şi cel audio. De regulă, în astfel de maşini, acestea se scot pentru a mai reduce din greutate.

Preţul fiecărei maşini începe de la 165.000 de lire sterline. Primele maşini îşi vor bucura clienţii la sfârşitul anului 2016, exact de Crăciun sau Revelion :)