in , ,

(foto/video) Atacul clonelor. Au fost prezentate noile maşini utilitare Peugeot Expert, Citroen Jumpy şi Toyota ProAce

Colaborarea dintre Peugeot, Citroen şi Toyota a păşit la un nou nivel. Anul trecut, şasiul EMP2, dezvoltat de cele trei companii, a stat la baza unui trio de monovolume, însă acum alianţa franceză, alături de Toyota, au prezentat versiunile utilitare ale acestora. Furgonetele au devenit mai econome în ceea ce priveşte consumul de combustibil, dar şi mai “inteligente”.

Citeşte şi: (foto/video) Peugeot Traveller vine să se bată cu VW Multivan pentru clienţii VIP

Citeşte şi: (foto) Citroen a creat van-ul SpaceTourer. Poate duce până la nouă oameni cu tot cu bagaje

2016-PeugeotExpert-15

În mod practic, diferenţa dintre maşinile pentru pasageri şi cele pentru mărfuri, este în primul rând, lipsa geamurilor din spate. Mai mult, pentru maşinile de la Citroen şi Peugeout sunt disponibile bare de protecţie practice, dintr-un plastic dur care nu este vopsit.

Atât Expert, cât şi Jumpy, vor fi disponibile pe piaţă în mai multe versiuni, cu lungimi de la 4.6 până la 5.3 metri. Maxim acestea vor putea transporta un volum de lucruri de 6.6 cm3 şi o greutate de până la 1.4 tone.

https://www.youtube.com/watch?v=8gvmDXAPilk

La etapa iniţială a vânzărilor vor fi puse la dispoziţie doar motorizări diesel, de la 95 până la 180 de cai putere. Cutiile de viteze vor fi mecanice cu cinci sau şase rapoarte, ori una robotizată sau automată cu şase trepte.

Consumul mixt de combustibil nu ar trebui să depăşească 6.1 litri, iar cel mai interesant lucru este că produsele franceze pot fi comandate cu tracţiune integrală.

Odată cu schimbarea generaţiei, Jumpy şi Expert au primit o mulţime de asistenţi electronici printre care: sistem de control a zonelor moarte, sistem de frânare automată, sistem de recunoaştere a marcajelor rutiere şi un asistent de monitorizare a stării şoferului la volan. Dacă maşina va “vedea” că nu are un comportament adecvat pe carosabil, atunci şoferul va fi avertizat printr-un semnal sonor.

Printre opţiunile disponibile sunt: un sistem de navigare cu funcţie de monitorizare în regim real a traficului, sistem multimedia cu posibilitatea de a vă conecta telefonul şi suport de comenzi vocale, dar şi un sistem hand-free care permite deschiderea uşilor laterale în mod automat.

La fel ca şi fraţii francezi, Toyota ProAce va fi disponibil între versiuni de lungime: 4.6 metri, 4.9 metri şi 5.3 metri. Gama de motoare va fi compusă din agregate diesel cu un volum de 1.6 sau 2.0 litri, cu o putere între 95 şi 180 de cai putere.

Propulsoare vor lucra în pereche cu o cutie de viteze manuală, automată sau robotizată. Masa maximă pe care o poate transporta ProAce este de 1.4 tone.

Vânzările acestor trei maşini utilitare vor începe în Europa în această vară.