in , ,

(foto/video) Atelierul german ABT modifică Audi A4 Avant

Atelierul german de tuning ABT Sportsline a prezentat oficial un program de modernizare a modelului Audi A4 Avant de nouă generaţie B9. Automobilul a primit o serie de modificări estetice şi motoare mai puternice, comparativ cu cele care sunt instalate din uzină.

https://youtu.be/pzS61-q4SgY

Proiectul Audi A4 Avant by ABT Sportsline a fost anunţat încă înaintea Salonului Auto de la Geneva, însă atunci nu au fost dezvăluite toate detaliile. Acum însă ştim absolut totul despre această maşină modificată.

Scopul principal al nemţilor a fost să mărească puterea a două motoare care pot fi instalate sub capota acestui model. În primul caz este vorba de un agregat turbo cu patru cilindri şi un volum de 2.0 litri. Performanţele acestuia au crescut de la 252 CP şi 370 Nm, la 330 CP şi 440 Nm de cuplu.

ABT Audi A4 Avant_18

O altă unitate de propulsie care se poate regăsi pe un A4 Avant este un turbodiesel V6 de 3.0 litri, care dezvoltă 272 CP şi 600 Nm de cuplu. După modificări cifrele cresc simţitor, până la 325 CP şi 680 Nm.

Pentru a atinge aceste rezultate, specialiştii germani nu au făcut mare lucru, decât să reseteze unitatea de control electronic a motoarelor şi să instaleze un eşapament sport.

Pe lângă toate, maşina vopsită într-o culoare neagră în acest caz, a primit o suspensie reglabilă, un kit exterior aerodinamic, o grilă a radiatorului modificată, un difuzor îmbunătăţit şi jante unice care măsoară 19-20 inci.

Preţurile pentru tuning se discută în mod individual cu fiecare client.