in ,

(foto/video) Audi şi-a deschis o uzină sofisticată în Mexic. Iată cum produce noul Q5 acolo

Pe teritoriul Mexicului a început să funcţioneze la capacitate maximă o nouă linie de producţie a companiei germane Audi. Reprezentanţii brandului au menţionat că uzina din această ţară este prima platformă de construcţie a automobilelor din lume care a fost proiectată virtual.

https://youtu.be/oKzHysjliK4

Noua uzină se află în municipiul San Jose Chiapa şi asigură cu locuri de muncă 4.300 de oameni. Capacitatea de producţie anuală este estimată la 150.000 de maşini. Vor fi produse nu doar automobile şi ci piese pentru acestea. Cea mai mare parte a producţiei va fi realizată pentru export.

Primul model pe care a decis Audi să-l pună pe “picioare” aici este noua generaţie Q5, care a fost prezentată mondial recent, la Salonul Auto de la Paris.

La ceremonia de deschidere a întreprinderii preşedintele consiliului de directori a Audi AG, Rupert Stadler, a declarat:

“Uzina din Mexic este un pas ulterior în istoria companiei noastre şi o etapă importantă în dezvoltarea producţiei auto. Uzina aceasta este una dintre cele mai moderne şi performante platforme de pe tot continentul american. Noul obiect ne-a permis să creăm un punct important de unde se vor putea exporta automobile la nivel global”.

Suma investiţiilor în construcţia uzinei se ridică la un miliard de euro. Un alt reprezentant al conducerii Audi, Hubert Waltl, a spus:

“Noua noastră platformă este un exemplu bun al conceptului uzinei inteligente Audi (face parte din strategia Audi Smart Factory). Aceasta este prima uzină din lume care fost dată practic în exploatare cu ajutorul unei simulări computerizate. Am optimizat tot lanţul procesului de producţie şi am lansat uzina cu 30% mai rapid decât în mod obişnuit”.

Vezi şi: (video) Audi Smart Factory sau iată cum planifică nemţii să revoluţioneze procesul de asamblare a automobilelor

În ultimii ani Mexic este analizată de mulţi producători auto giganţi ca un teritoriu strategic foarte favorabil pentru producţia maşinilor lor.

Recent şi Kia Motors şi-a deschis în Mexic o uzină nouă, cu o capacitate de producţie de 400.000 de maşini pe an şi în care a investit trei miliarde de dolari.

Iti place articolul?