in , , ,

(foto/video) Beijing 2016: Premieră mondială – noua generaţie Renault Koleos

Şi compania Renault a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Beijing un crossover şi anume, a doua generaţie Koleos. Maşina a fost construită, după cum s-a vehiculat, pe o platformă numită CMF-C/D, care stă şi la baza lui Nissan X-Trail.

Ampatamentul lui Koleos măsoară 2.710 mm, cu 5 mm mai mult decât are X-Trail. Crossoverul japonez l-a depăşit pe cel francez doar în lungime: 4.670 mm vs 4.630 mm. Lăţimea ambelor maşini e aceeaşi 1.840 mm.

Volumul portbagajului lui Koleos este mai mare decât cel al X-Trail cu 105 litri (1.690 de litri cu scaunele rabatate) şi garda la sol este mai mare cu 3 mm (213 mm).

Spaţiul destinat pasagerilor de pe bancheta din spate măsoară 289 de mm. Renault numeşte acest indicator ca fiind unul dintre cele mai bune din această clasă.

Renault Koleos 2017_14

Gama de motoare include două motoare pe benzină şi două dieseluri, cu puteri între 130 şi 175 de cai. Cutiile de viteze pot varia: manuală cu şase rapoarte sau X-Tronic. Tracţiunea integrală va fi oferită pentru acest model în calitate de opţiune, iar standard va veni cu tracţiune pe puntea faţă.

Apropo, în calitate de dotare opţională va putea fi comandat sistemul de tracţiune integrală ALL MODE 4×4-i care este o noutate şi pentru proprietarii de Nissan X-Trail. Acesta are trei regimuri de lucru: 2WD – doar tracţiune pe puntea din faţă, 4WD AUTO – distribuţie automată a cuplului între punţi, 4WD LOCK – diferenţial autoblocabil pe puntea din spate.

La exterior, drept sursă de inspiraţie pentru formele maşinii a fost noul Renault Talisman. Sunt prezente blocuri optice pe bază de LED-uri şi jante enorme cu dimensiunea maximă de 19 inci.

Şi la interior “miroase” a Talisman. Consola centrală iese în evidenţă printr-un ecran mare şi tactil al sistemului multimedia R-LINK 2.

Printre opţiunile pe care clientul le poate opta se numără: sistem avansat de navigare, sistem de monitorizare a benzii de circulaţie şi a marcajelor rutiere, cameră de supraveghere în spate, parcare automată, sistem de monitorizare a unghiurilor moarte. Este disponibil la comandă şi un sistem audio Bose cu 12 difuzoare.

Renault Koleos va fi produs la două uzine, din China şi din Coreea de Sud. Vânzările maşinii vor începe în al treilea trimestru al acestui an, în Australia, Turcia, ţările din apropierea Golfului Persic şi America Latină.

Preţurile nu au fost anunţate deocamdată.