in , , , , ,

(foto/video) Beijing 2016: Premieră mondială – T-Prime Concept GTE

Premierele continuă la Salonul Auto de la Beijing. Compania VW a prezentat la rândul său conceptul care anunţă un viitor nou crossover, cel mai probabil noua generaţie Touareg, numită acum T-Prime Concept GTE.

https://youtu.be/IshGJc-w0ww

Prototipul este echipat cu un sistem de propulsie hibrid, din componenţa căruia face parte un motor electric cu 135 de CP, un motor turbo de 2.0 litri cu 251 CP, o cutie de viteze automată cu opt rapoarte şi un set de acumulatori cu o capacitate de 14.1 kWh. Per total: 380 de CP şi 700 Nm de cuplu.

Citeşte şi: (foto) Beijing 2016: Premieră – Mazda CX-4

Tot acest întreg (unitate de propulsie) are trei regimuri de lucru. În cel numit E-Mode, conceptul se mişcă doar pe baza energiei electrice. Autonomia de drum constituie 50 de kilometri. În regimul Hybrid sunt active ambele propulsoare, iar odată ce este acţionat regimul GTE ambele motoare lucrează împreună la capacitate maximă.

Totodată, în regimul GTE sunt schimbate setările pedalei de acceleraţie, servordirecţiei şi cutiei de viteze.

https://youtu.be/Wg5EgHftPk0

De pe loc şi până la viteza de 100 de km/h Volkswagen T-Prime Concept GTE accelerează în puţin peste 6.0 secunde. Viteza maximă nu depăşeşte 222 de km/h.

Acumulatorii pot fi încărcaţi atât pe drum (motorul electric lucrează ca un generator şi transmite energia în acumulatori), cât şi de la o priză casnică. Acasă, maşina poate fi reîncărcată complet timp de opt ore, iar dacă este dusă la o staţie de alimentare specială, procesul durează 2 ore şi 30 de minute.

Citeşte şi: (foto/video) Beijing 2016: Premieră mondială – noua generaţie Renault Koleos

Volkswagen T-Prime Concept GTE_54

Prototipul mai este dotat cu o tracţiune integrală, cu un diferenţial cu alunecare limitată, toate puse pe o platformă modulară numită MLB. O versiune modificată al acestui şasiu stă în prezent la baza noii generaţii Audi Q7.

Lungimea lui T-Prime Concept GTE este egală cu 5.069 mm, lăţimea- 1.998 mm, iar înălţimea – 1.706 mm. Astfel, noutatea este mai lungă cu tocmai 268 de mm, mai lată cu 58 de mm şi mai scundă cu 3 mm decât actuala generaţie Touareg.

Volkswagen T-Prime Concept GTE_59

În habitaclul lui Volkswagen T-Prime Concept GTE a fost instalat un panou de bord şi un ecran al sistemului multimedia care sunt un tot-întreg. Ambele ecrane sunt acoperite cu o sticlă. Se spune că asemenea soluţii vor fi implementate în maşinile din gama VW începând cu anul 2017.

Volkswagen T-Prime Concept GTE_26

Diagonala panoului, acolo unde de regulă stau ceasurile de bord, măsoară 12 inci. Aici sunt afişate, pe lângă cadranele obişnuite, informaţii ale sistemului multimedia sau al celui de navigare.

Totodată, ecranul sistemului multimedia care suportă control vocal şi gestual, măsoară 15 inci. Din câte se vede pe imaginile de presă, calitatea imaginii şi rezoluţia este una destul de bună.

Volkswagen T-Prime Concept GTE_15

Volkswagen T-Prime Concept GTE a mai fost dotat cu butoane tactile pe volan şi pe consola centrală, două scaune separate pentru pasagerii din spate cu un panou aparte pentru controlul sistemului de climatizare, două ecrane pentru divertismentul pasagerilor din spate, dar şi un schimbător electronic al treptelor cutiei de viteze.

După cum am menţionat, T-Prime Concept GTE se pare că prevesteşte apariţia noii generaţii Touareg. Mai există şi informaţii că VW pregăteşte o versiune cu şapte locuri a modelului Tiguan. Rămâne de văzut ce ne va prezenta VW în curând.

Iti place articolul?