in , ,

(foto/video) BMW lansează o ediţie aniversară specială a Seria 7, limitată la 100 de unităţi

BMW lansează o ediţie specială limitată pentru Seria 7 ca parte a sărbătorilor prilejuite de aniversarea a 100 de ani, care include două motorizări noi.

BMW aniversează în acest an un secol de existenţă, prilej cu care germanii au lansat o serie de proiecte prin care să sărbătorească acest eveniment.

Ultimul pe listă este lansarea unei ediţii speciale pentru sedanul de lux Seria 7, care va fi disponibilă la nivel global într-un număr limitat de 100 de exemplare.

Indiferent de versiunea aleasă, ediţia specială se remarcă printr-o nuanţă de culoare specială, jante din aliaj uşor de 20 inch şi prezenţa în interior a unui stilou Montblanc (cu o peniţă făcută din aur alb, proba 750).

Ediţia specială este disponibilă doar pe anumite versiuni cu trei motorizări diferite, dintre care două vor fi lansate în acest an.

Citeşte şi: (foto) BMW Individual prezintă versiunile exclusive „Solitaire” şi „Master Class Edition” ale 750Li xDrive

Astfel, BMW 740Le iPerformance şi BMW 740Le xDrive iPerformance cu sistem plug-in hybrid beneficiază de un motor nou pe benzină cu patru cilindri şi tehnologie BMW TwinPower Turbo, care în varianta cu motor electric ataşat generează în total 326 CP şi consumă numai 2.1 litri/100 km atât timp cât bateriile sunt încărcate.

Între timp, BMW 750Li şi BMW 750Li xDrive utilizează un motor V8 de 4.4 litri care furnizează 450 CP şi care este deja prezentă în gama producătorului german.

Citeşte şi: (foto/video) BMW a prezentat oficial BMW Vision Next 100 Concept

Nu în ultimul rând, BMW M760Li xDrive va miza pe puterea unui motor nou pe benzină cu 12 cilindri care va genera 610 CP şi va permite o acceleraţie de 3.7 secunde de la 0-100 km/h.

Sursa: Automarket