in , , , ,

(foto/video) Cadillac prezintă la Pebble Beach 2016 sedanul Escala Concept

Compania americană Cadillac a prezentat oficial un nou model conceptual numit Escala Concept.

Prezentarea prototipului luxos a cărui versiune de serie va putea concura în segmentul premium a avut loc în cadrul Concursului de Elenganţă Pebble Beach Concours d’Elegance 2016.

După cum au remarcat reprezentanţii brandului american la evenimentul de prezentare, conceptul Cadillac Escala Concept trebuie să arate viitoare direcţie în plan de design a companiei.

Evident, versiunea de serie a prototipului va ocupa vârful de gamă, fiind cu o treaptă mai sus decât nava amiral actuală sedanul Cadillac CT6.

Vezi şi: (video) Cadillac a actualizat sedanul CT6 şi i-a instalat un sistem unic antifurt

Cadillac Escala Concept se aseamănă la prima vedere cu un sedan, însă compania spune că este mai degrabă o maşină în caroserie “liftback”, o analogie a modelelor Audi A7 sau Porsche Panamera.

Prototipul are la bază platforma Omega, cea care stă şi la baza sedanului Cadillac CT6, însă noutatea este un pic mai lungă.

cadillac-escala-concept (4)

Cât priveşte designul, prototipul Cadillac a primit o nouă grilă a radiatorului şi care este netradiţională cu cea care este acum implementată pe modelele din gamă, blocuri optice cu LED-uri şi faruri posterioare unice şi originale.

Mânerele se ascund în uşi, iar jantele masive măsoară 22 de inci.

cadillac-escala-concept (5)

Habitaclul lui Cadillac Escala Concept este foarte stilat. Interiorul minimalist iese în evidenţă prin trei ecrane curbate OLED pe care şoferul va putea vedea toate informaţiile necesare. Aproximativ toată suprafaţa de la interior este tapiţată cu piele de o calitate foarte înaltă.

Cei de la Cadillac spun că au folosit un know-how a unei companii de modă pentru acest decor interior exclusiv. Pasagerii de pe bancheta din spate, care este mai degrabă alcătuită din două scaune individuale, se vor putea bucura de conţinut multimedia afişat pe două ecrane tactile, care sunt integrate şi se pot ascunde în speteaza scaunelor din faţă.

cadillac-escala-concept (19)

Sub capotă a fost instalat un motor V8 bi-turbo de 4.2 litri volum. Puterea totală generată este de circa 500 de CP. Unitatea de propulsie are un sistem care poate deconecta 4 din cei 8 cilindri, acest lucru fiind un capitol important în dezvoltarea viitoarelor modele Cadillac.

Presa auto de peste ocean prognozează deja că acest concept se va transforma într-un nou automobil de lux care ar putea fi numit Cadillac CT8.

 Galerie foto LIVE: Nathan Leach-Proffer / Motor1.com