in , ,

(foto/video) Compania Renault a prezentat crossoverul Kaptur, special pentru Rusia

Compania Renault a prezentat crossoverul cu tracţiune integrală Kaptur, dezvoltat special pentru Rusia. Modelul va fi asamblat la o uzină din Moscova, iar primele vânzări vor începe în această vară.

Lungimea crossoverului este egală cu 4.333 de mm, lăţimea – 1.813 mm şi înălţimea 1.613 mm. Ampatamentul măsoară 2.674 mm. Cât priveşte dimensiunile modelului Renault Captur, vândut şi în ţara noastră, observăm că indicatorii sunt total diferiţi (4.122 x 1.778 x 1.566 x 2.606 mm respectiv). Garda la sol a lui Kaptur este egală cu 204 mm, mai mare cu 4 mm decât cea a lui Captur.

Unghiul de apropiere constituie 20 de grade, iar cel de degajare – 31 de grade. Volumul portbagajului este egal cu 387 de litri, iar odată ce al doilea rând de scaune este rabat, cifra creşte până la 1.200 de litri.

Reprezentanţii Renault au declarat că majoritatea pieselor pentru Kaptur sunt construite în Rusia, inclusiv componente ale caroseriei, elemente ale habitaclului şi ale suspensiei, dar şi motoarele. Referitor la gama de motoare disponibile pentru “noul” model, nu a fost pusă la dispoziţie nicio informaţie.

Este posibil ca modelul Kaptur să primească iniţial un motor dezvoltat de alianţa Renault-Nissan, care este asamblat la uzina Autovaz, alături de un agregat pe benzină de 2.0 litri volum, instalat pe tot-terenul Renault Duster.

Nici detalii despre şasiul folosit pe crossoverul Kaptur nu au fost dezvăluite.

Gama de culori disponibile pentru caroserie este compusă din opt nuanţe, şapte dintre care sunt metalice. Crossoverul poate fi comandat cu un acoperiş de culoare albă sau neagră, autocolante pe capotă sau pe acoperiş, şi inserţii personalizate care pot fi aplicate pe părţile laterale ale maşinii sau pe uşa portbagajului. Gama de jante include versiuni cu 16 şi 17 inci.

Printre dotări se numără un sistem multimedia cu un ecran de 7 inci, navigare, Bluetooth, parbriz şi scaune încălzite, cameră de supraveghere spate, acces la interior fără cheie şi sistem de pornire a motorului de la distanţă.

Citeşte şi: (video) Experiment ADAC. Lista automobilelor care pot fi furate rapid fără cheie

Preţurile pentru Kaptur nu au fost anunţate. Acestea vor fi făcute publice abia în luna mai. Renault ţine să menţioneze că nu vor exista versiuni “entry-level” ale maşinii.

Automobilele vor fi asamblate în totalitate în Rusia, după care vor fi livrate în Belarus, Kazahstan şi alte ţări din afara spaţiului CSI. În Europa, dar şi în ţara noastră, în prezent, se vinde modelul Captur, construit pe baza Renault Clio.

Reprezentanţii Renault din Rusia au mai declarat că litera “K” din numele maşinii a fost aleasă după un sondaj organizat printre clienţii ruşi. Litera se asociază cu cuvintele calitate, confortabil, frumos (качественный, комфортный и красивый).