in , , ,

(foto/video) Echipa Williams şi-a prezentat noul bolid pentru sezonul din acest an a Formula-1

Williams este prima echipă care a prezentat în acest an un nou bolid de Formula-1. Anterior, asemenea evenimente au fost organizate şi de echipele Renault şi Red Bull, însă monoposturile lor au primit doar o nouă înfăţişare (vopsea).

f1-williams-launches-fw38-racer-1

Noul bolid al Williams a fost numit sub numele de cod FW38. Comparativ cu maşina de anul trecut, FW37, proaspăta maşină de curse are altfel de forme ale gurilor de aerisire şi a elementelor aerodinamice posterioare. Culoarea caroseriei a rămas aceeaşi, însă nu este exclus faptul că vor interveni schimbări înainte de prima cursă.

FOTO: f1analisitecnica.com
FOTO: f1analisitecnica.com

Cei de la Williams au menţionat că bolidul a început a fi dezvoltat încă în luna ianuarie a anului trecut, într-un moment când nici construcţia lui FW37 nu era dusă până la capăt. Scopul principal al echipei a fost să elimine dezechilibrul din comportamentul maşinii. Bolidul arăta performanţe bune atunci când atingea viteze mari, însă la viteze mici era mai încet decât concurenţii.

f1-williams-launches-fw38-racer-2

În sezonul din acest an, piloţii echipei vor fi Valtteri Bottas și Felipe Massa. Competiţia din 2015 a adus echipei britanice 257 puncte, ocupând astfel al treilea loc în clasamentul producătorilor. Primul și al doilea loc au fost ocupate de Mercedes AMG (703 puncte) și Ferrari (428 puncte). A patra poziţie a cucerit-o Red Bull cu 187 de puncte.

Premiera publică a bolidului Williams FW38 va avea loc pe 22 februarie 2016, la o serie de teste Formula-1 în Barcelona. Noul sezon F-1 urmează să înceapă la 20 martie prin Grand Prix-ul din Australia.

Sursa: BBC Sport

Iti place articolul?