in , ,

(foto/video) Elon Musk: Planificăm să construim un automobil mai accesibil decât Model 3

Tesla Motors planifică să dezvolte un automobil electric, care va fi mai ieftin decât cel mai accesibil model din gama acestui producător – Tesla Model 3. Despre acest lucru scrie Auto Express, cu referire la declaraţiile şefului Tesla, Elon Musk, făcute la o conferință de presă.

https://youtu.be/HaJAF4tQVbA

“În viitor, pe drumuri vor apărea automobile şi mai accesibile. Tesla Model 3 a fost construită pentru ca fiecare al doilea om să şi-o poată permite. Model 4, care va fi un automobil mai mic, va ocupa nişa necesară”, a menţionat Musk.

Tesla Model C Illustration 1200x800 f883a585f8daef23
(ilustraţie) Tesla Model 4

Evident, directorul gigantului american nu a dezvăluit detalii despre noul produs, spunând doar că acesta a trecut de pe hârtie pe modelare. Elon Musk a mai spus că perspectiva companiei era din start crearea unui automobil accesibil, însă în faza iniţială, atunci când firma abia se punea pe picioare erau nevoie de maşini scumpe pentru a genera un capital.

“Dacă noi am fi putut să construim un electrocar ieftin de la bun început, aşa şi făceam. Însă, singurul pas pentru ca o companie mică şi cu resurse limitate să aibă succes, a fost crearea unei maşini scumpe, vândută în ediţie limitată. Ulterior, crearea unor maşini pentru segmentul mediu al preţurilor. Acum da, noi putem să ne concentrăm pe crearea unor automobile accesibile, care vor fi produse în masă”, a adăugat Musk.

Citeşte şi: (video) Tesla Model 3 are fost precomandată de peste 325.000 de oameni. Secretele maşinii

Din câte se vehiculează deja pe Internet, viitorul automobil Tesla se va numi Model 4 şi va concura cu Renault Zoe de exemplu. Maşina de serie ar putea fi prezentată nu mai devreme de anul 2018.

Totodată, există informaţii că americanii planifică construcţia unui crossover compact Model Y, un sportcar electric care va veni să înlocuiască modelul Tesla Roadster şi un pick-up.

(ilustraţie) Tesla Model R
(ilustraţie) Tesla Model R
(ilustraţie) Tesla Model Y
(ilustraţie) Tesla Model Y
(ilustraţie) Tesla Pick-up
(ilustraţie) Tesla Pick-up

Sursa foto: autobild.de