in , , ,

(foto/video) Ferrari are un nou bolid pentru sezonul F1 din 2016

Echipa Ferrari a prezentat noul său bolid pentru Formula-1 – SF16-H – pregătit pentru a încerca să preia poziţia de lider de la Mercedes AMG. Monopostul este vopsit într-o culoare roşie, însă i-au fost adăugate dungi albe. Configuraţia motorului, construcţia suspensiei de pe osia faţă şi forma carenajului frontal au avut de suferit modificări.

Bolidul folosit anul trecut se numea SF15-T, însă acum ultima literă a fost înlocuită cu indicele “H”, de la hibrid. Inginerii italieni au păstrat în aceeaşi configuraţie doar motorul cu ardere internă şi generatorul de energie termică (MGU-H). A fost mutate din loc doar motorul-generator de energie cinetică (MGU-K), iar în locul unui intercooler au fost instalate două, dar mai mici.

FOTO: f1analisitecnica.com
FOTO: f1analisitecnica.com

Unitatea de propulsie a maşinii, potrivit noului regulament tehnic, ar trebui să fie mai zgomotoasă. Puterea trebuie să depăşească 900 de cai.

Piloţii echipei în sezonul din 2016 vor fi Sebastian Vettel şi Kimi-Matias Raikkonen. Anul trecut, ambii au acumulat 428 de puncte, clasând Ferrari pe locul doi în rândul producătorilor.

Citeşte şi: (foto/video) Echipa Williams şi-a prezentat noul bolid pentru sezonul din acest an a Formula-1

Campionatul va începe la 20 martie prin Grand Prix-ul din Australia.

Iti place articolul?