in , ,

(foto/video) Fiat 124 Spider vrea să atingă succesul lui Mazda MX-5

Chiar dacă premiera publică a avut loc anul trecut la Salonul Auto de la Los-Angeles, compania Fiat a mai prezentat încă o dată roadsterul 124 Spider, la un eveniment care marchează startul vânzărilor modelului.

La baza decapotabilei stă modelul Mazda MX-5 de generaţia a cincea. Având o platformă comună, modelul italian a primit o suspensie cu două braţe pe puntea faţă şi una multi link în spate.

Totuşi, Fiat 124 Spider a primit o caroserie nouă cu elemente stilistice, caracteristice modelului cu acelaşi nume care a fost produs de Fiat în anii 1966-1982 şi pe care îl veţi putea vedea alături de noua maşină în imaginile de mai jos.

Roadsterul are blocuri optice frontale şi posterioare, pe bază de LED-uri, cu lumini de zi integrate. Designul habitaclului se aseamănă totalmente cu cel care poate fi văzut pe Mazda MX-5, preluându-se consola centrală, tunelul central, volanul, butoanele şi ecranul sistemului multimedia.

 

La capitolul tehnic, decapotabila italiană nu se mai aseamănă cu cea asiatică. Fiat 124 Spider are un motor pe benzină de 1.4 litri, care dezvoltă 140 de cai putere și 240 Nm. Acceleraţia de la 0-100 de km/h o face în 7.5 secunde, iar viteza maximă este egală cu 215 km/h.

Cutia de viteze poate fi una manuală cu şase rapoarte sau automată cu acelaşi număr de trepte. Maşina cântăreşte doar 1.050 de kilograme.

Deocamdată preţurile de start nu au fost anunţate, însă se ştie că versiunea mai puternică – Abarth – va costa cel puţin 40.000 de euro.

Vezi detalii: (foto/video) GENEVA 2016: Premieră mondială – Abarth 124 Spider şi 124 Spider Rally

GALERIE FOTO: