in ,

(foto/video) Gelandewagen-ul fostei URSS – UAZ-469. Scurt istoric despre cel mai iubit crossover din Rusia

UAZ-469 este un automobil foarte cunoscut pentru aspectul său robust şi fiabilitatea sa în off-road. De regulă, astfel de maşini există până în prezent în câteva ţări din fosta Uniune Sovietică, iar în Rusia se mai produce o versiune modernizată a tot-terenului.

Ce este de fapt această maşină?

Faceţi cunoştinţă cu una dintre cele mai capabile maşini pentru off-road – UAZ-469. A fost construit pe baza modelului GAZ-69, drept un vehicul utilitar folosit de armatele mai multor ţări din toată lumea. S-a făcut remarcat prin faptul că nu îi era frică de orice tip de teren.

Citeşte şi: Aşa va arăta habitaclul modelului GAZ-69, reîncarnat într-un atelier din Rusia

Unde şi când a fost făcută?

Introdusă pentru prima dată în anul 1971, automobilul era asamblat iniţial în Rusia, apoi în Germania, Cuba, Azerbaijan, Vietnam, Ucraina, chiar şi în SUA (1997 – 2005). După cum a fost menţionat, UAZ produce în prezent un tot-teren modernizat, cunoscut sub numele de Hunter.

Citeşte şi: (foto) UAZ reintroduce în gamă modelul Hunter, ca urmare a unui număr enorm de solicitări

https://youtu.be/vcRYUDLb-jw

Ce se ascundea sub capotă?

Modelul original era echipat cu un propulsor cu patru cilindri natural aspirat, care avea un volum de 2.5 litri şi genera 71 de CP. Cutia de viteze era una manuală cu patru rapoarte, iar tracţiunea integrală era prezentă pe orice maşină indiferent de versiune. Unitatea de propulsie era capabilă să prelucreze şi benzină cu cifra octanică 72.

Modelul Hunter, lansat în 2010, are un motor optimizat de 2.7 litri, care produce 128 de CP şi 201 Nm de cuplu (disponibil de la 2.500 de rpm). Transmisia cu patru rapoarte a fost înlocuită cu una cu cinci trepte. Există şi o unitate diesel de 2.2 litri volum (114 CP) care asigură o oarecare eficienţă în ceea ce priveşte consumul de combustibil.

De ce este atât de specială?

Model creat acum 45 de ani, UAZ-469 este în continuare o maşină populară pe piaţa din Federaţia Rusă. Şi acest lucru este şi mai impresionant, când ştii că arhitectura (şasiul) maşinii nu a suferit niciun fel de modificări pe parcursul timpului.

Comparându-l cu tot-terenurile care există în prezent pe piaţă, UAZ-ul are una dintre cele mai mari garde la sol, în varianta de bază 468B, 210 milimetri.

Acum este anul 2016 şi mulţi se gândesc că acest automobil este unul arhaic, însă acesta este iubit pentru că este simplu, dur, fiabil şi are un iz de stil retro. Chiar şi dacă până în prezent foloseşte mecanisme de frânare cu tamburi, merită să existe sub soare.

Citeşte şi: (foto/video) GAZ 13 „Chaika” – simbol naţional sau S-Class-ul Uniunii Sovietice

Sursa: Motor1