in , , , ,

(foto/video) GENEVA 2016: Honda prezintă prototipul hatcback-ului Civic de generaţie nouă

Honda a prezentat prototipul sau mai bine spus varianta pre-serie a celei de-a 10-a generaţii a hatchback-ului Civic. Premiera publică a modelului cu cinci uşi, a cărei versiune comercială trebuie să apară în Europa în 2017, a avut loc la Salonul Auto de la Geneva.

https://www.youtube.com/watch?v=AFUzydSxyQQ

Deocamdată se ştie că maşina măsoară 4.430 mm în lungime, 1.800 de mm în lăţime şi 1.420 de mm în înălţime. Astfel, noul produs este mai lung cu 130 de mm, mai lat cu 30 de mm şi mai scund cu 20 de mm decât generaţia actuală.

Honda nu a dorit să arate deocamdată habitaclul şi a făcut geamurile foarte fumurii, însă se pare că acesta va fi făcut în stilul sedanului şi coupeului Civic, versiunile americane. Consola centrală va fi scoasă în evidenţă de un ecran mare şi tactil al complexului multimedia, iar cadranele de bord vor fi digitale.

Citeşte şi: Dacă SUV-ul anului 2016 în SUA este Volvo X90, atunci sedanul anului este…

Linia de motoare va fi completată de o unitate actuală, un diesel de 1.6 litri şi 120 de CP, dar şi de un motor turbo pe benzină de 1.5 litri cu 175 CP. Un propulsor nou va fi unul cu trei cilindri şi un volum de 1.0 litri. Cutiile de viteze disponibile vor fi: una mecanică cu şase rapoarte sau un variator.

Se aşteaptă cu sufletul la gură ca noutatea să debuteze mondial în luna octombrie, la Salonul Auto de la Paris. A 10-a generaţie Civic hatchback va fi construită exclusiv în Europa, la o uzină din Marea Britanie.

Iti place articolul?