in , , , ,

(foto/video) GENEVA 2016: Pininfarina prezintă conceptul H2 Speed

Atelierul Pininfarina a prezentat la Salonul Auto de la Geneva prototipul H2 Speed, despre care s-a anunţat acum o lună şi despre care compania italiană a spus că este “un concept incredibil”. Automobilul a fost dotat cu un sistem de propulsie electric, care lucrează pe baza unor celule cu hidrogen.

Lungimea coupeului este egală cu 4.700 de mm, înălţimea – 1.087 mm, iar lăţimea este egală cu 2.000 de mm. Dimensiunea ampatamentului este de 2.900 de mm. Potrivit creatorilor, automobilul are o formă aerodinamică complicată, spunând că este “ceva între un supercar de serie şi un prototip sport de clasă LMP1”.

Unitatea de propulsie pentru H2 Speed a fost pregătită de firma elveţiano-franceză GreenGT şi dezvoltată timp de doi ani. Din componenţa acestuia fac parte două motoare electrice setate pentru curse şi o baterie cu 700 de celule. Puterea totală generată este de 500 de cai. Bateriile care cântăresc împreună 6.1 kilograme se pot încărca complet timp de trei minute.

Automobilul mai este dotat cu un sistem de recuperare a energiei cinetice, alături de un sistem de control al vectorului tracţiunii. Motorul, alături de o transmisie fără rapoarte, permite accelerarea maşinii cu o greutate de 1.420 de kilograme până la 100 de km/h timp de 3.4 secunde. Viteza maximă nu poate depăşi 300 de km/h.

Amintim că la sfârşitul anului 2015, proprietarul Pininfarina a devenit compania indiană Mahindra & Mahindra, care a cumpărat 76.06% din acţiuni. Potrivit unor informaţii neoficiale, suma contractului de vânzare a constituit 168 de milioane de euro. Fondatorul atelierului Sergio Pininfarina s-a stins din viaţă în anul 2012 la vârsta de 85 de ani.

Iti place articolul?