in , , , ,

(foto/video) GENEVA 2016: Premieră – Italdesign Guigiaro GT Zero

Atelierul italian Italdesign Guigiaro a prezentat la Salonul Auto de la Geneva conceptul GT Zero. Din denumire aflăm un detaliu important: emisiile sunt egale cu 0, din cauza unei unităţi de propulsie electrice, compusă din trei motoare. Prototipul este prima creaţie a companiei după ce anul trecut fondatorul Giorgetto Giugiaro a părăsit-o.

Lungimea maşinii în caroserie de tip “shooting brake” este de 4.918mm, înălţimea – 1.274 mm, iar lăţimea – 1.974 mm. Ampatamentul măsoară 2.875. Chiar dacă caroseria conţine numeroase panouri din fibră de carbon, greutatea automobilului este de aproximativ două tone.

Din componenţa unităţii de propulsie fac parte două electromotoare instalate pe osia faţă, unul pe cea spate şi un set de acumulatori, a căror autonomie este destulă pentru a parcurge 500 de kilometri. Puterea totală este de 483 de km/h. Sunt necesare doar 30 de minute pentru a fi reîncărcate bateriile în proporţie de 80%.

Mai mult, prototipul a primit un sistem de direcție integrală, jante de 22 şi 23 de inci. Viteza maximă este limitată electronic la 250 de km/h.

La interior, cadranele de bord şi consola centrală au fost înlocuite de nişte ecrane mari de tip OLED. Configuraţia acestora se poate schimba dacă cel din spatele volanului va alege un regim de curse “Pista”.

După cum au explicat reprezentanţii Italdesign, GT Zero este o combinaţie între modele anterioare ale atelierului şi noile prototipuri. Nu se cunoaşte deocamdată dacă va ieşi un automobil de serie.

Iti place articolul?